Főoldal > AKTUÁLIS > Csak a stressz miatt fogy az ismert műsorvezető?

Csak a stressz miatt fogy az ismert műsorvezető?

anorexiadiétasportsztár
0

Írta: and

Ha Alexa Chung nevét hallod, először talán nem ugrik be, ki is ő. De ha azt mondjuk neked, hogy az egyre soványabb modell, műsorvezető és színésznő, aki többnyire azért szerepel a lapokban, mert egyre vékonyabb alakja miatt kényszerül magyarázkodásra, akkor már biztosan tudod, kiről van szó. Alexa fogyása folyamatos téma volt az elmúlt évek során […]

Ha Alexa Chung nevét hallod, először talán nem ugrik be, ki is ő. De ha azt mondjuk neked, hogy az egyre soványabb modell, műsorvezető és színésznő, aki többnyire azért szerepel a lapokban, mert egyre vékonyabb alakja miatt kényszerül magyarázkodásra, akkor már biztosan tudod, kiről van szó.

Alexa fogyása folyamatos téma volt az elmúlt évek során a médiában, és fotóin jól látszik, hogy egyre vékonyabb lett. Bár szóvivője ezt még 2009-ben tagadta: „Alexa súlya évek óta nem változott. Nagyon komolyan veszi a stílusikon szerepét, akire a lányok felnézhetnek. Egyszerűen ilyen vékony az alkata” – mondta a sajtós.

A modell viszont később elismerte, hogy a súlya tényleg változik. „Alapvetően vékony alkatú lány vagyok, és ha sok stressz ér, még soványabb leszek. El sem tudjátok képzelni, tavaly milyen stresszes évem volt” – árulta el egy 2010-ben készült interjúban. 

Alexa hozzátette, a pletykákkal ellentétben nem anorexiás, és nem is akar az lenni. Sőt, senki számára nem szeretne a soványság mintaképe lenni, és nem is bátorítana arra senkit, hogy fogyjon le hozzá hasonlóan vékonyra.

alexa2.jpg ()Az ellentmondások számát növelte az is, amikor egyszer azt állította, hogy rendesen eszik, később viszont bevallotta, hogy erre soha nincs ideje. Hiába álmodozik tojásról és mandulás croissant-ról, egyiket sem fogyasztja. „Majdnem minden nap beszélek a mamámmal, aki mindig rám szól, hogy ennem kell. Rendkívül dühös, ha azt mondom, hogy elfelejtettem” – mesélte a sztár.

Az étkezések kihagyása több okból is veszélyes. Nemcsak rosszulléteket okozhat, ha valaki akár egész nap egy falatot sem eszik, hanem az anyagcserét is lelassíthatja, ami számos rendellenességet válthat ki a szervezetben, emellett a test raktározó funkcióját is beindítja.

Hiszen a szervezetnek folyton táplálékhoz kell jutnia, és ha ez nem történik meg, igyekszik a meglévő készleteket, illetve az időszakonként érkező tápanyagokat visszatartani. A rendszeres, három-négyóránként történő étkezés tehát azért fontos, hogy ezt elkerülhessük.

Alexa persze számtalanszor megfogadta már, hogy odafigyel magára, de ez valahogy soha nem sikerül neki. A rendszeres, kiegyensúlyozott étrend tehát egyelőre csak álom számára, a rendszeres sportot pedig az jelenti, hogy gyakorlatilag egész nap mozgásban van. De talán az lehetne az újévi fogadalma, hogy 2012-től sokkal jobban figyel az egészségére.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X