Főoldal > AKTUÁLIS > Ettől olyan csinos és karcsú Pataki Zita

Ettől olyan csinos és karcsú Pataki Zita

diétaebédhajvacsora
0

Írta: and

Természetesen tudatos „Számomra az egészségtudatosság kérdése azért érdekes, mert hiába csak az utóbbi időben vált ez divatossá, én kisgyerekkorom óta egészségesen és tudatosan nőttem fel” – kezdi a csinos műsorvezető. Zita ugyanis vidékről származik, ahol természetes volt, hogy friss levegőt szív, hogy a szabadban sportol, így akaratlanul is figyel az egészségére. Ezen kívül a folyamatos […]

Természetesen tudatos

„Számomra az egészségtudatosság kérdése azért érdekes, mert hiába csak az utóbbi időben vált ez divatossá, én kisgyerekkorom óta egészségesen és tudatosan nőttem fel” – kezdi a csinos műsorvezető. Zita ugyanis vidékről származik, ahol természetes volt, hogy friss levegőt szív, hogy a szabadban sportol, így akaratlanul is figyel az egészségére. Ezen kívül a folyamatos családi tragédiák is még inkább a tudatos életmód felé irányították. „Minden felmenőm rákos megbetegedésben halt meg, ezek után teljesen biztos, hogy az ember fokozottan ügyel az egészséges életmód megvalósítására.” Zita ezért rendszeresen szed vitaminokat és különböző étrend-kiegészítőket, heti ötször sportol és az egészséges táplálkozás is olyan természetes számára, mintha csak levegőt venne. 

Sport és étkezés

Zita nem csak rendszeresen mozog, de az edzések menetét és felépítését is gondosan, tudatosan szervezi meg. Heti háromszor Power Plate vibrációs tréningre jár, heti kétszer pedig fut. „A Power Plate edzés – mely rezgések segítségével stimulálja a mélyizmokat – nekem sokat segített, sokat formált. Tudatosan választottam, hiszen amellett, hogy hatékony, számos betegségre is jó, gyorsítja az anyagcserét, segít megelőzni a csontritkulást” – meséli a műsorvezető, aki hasonlóan tudatos a futás terén is. „Az elmúlt két hónapban kezdtem el rendszeresen futni, és már most érzem, hogy nagyon jót tesz az alacsony vérnyomásomnak. Egyelőre futópadon futok, tavasszal azonban megyek ki a természetbe.” Zita emellett hétvégenként sokat kirándul, és szívesen biciklizik a szabadban.

zita1.jpg ()Táplálkozásában szintén igyekszik egészséges maradni. A reggelt túrórudival vagy gluténmentes kaláccsal kezdi, amit bőséges ebéd követ. „Az ebéd a fő étkezésem, akkor kibírom vacsoráig, amikor is már szinte csak fehérjét fogyasztok. De természetesen ha megkívánok valami igazán magyaros ételt, akkor nem tudok ellenállni, alkalmi jelleggel azok is beleférnek az étrendembe.”

A haj és a bőr ápolása

Zita szerint a szépségápolás egyik legfontosabb része a hajápolás, hiszen a hajkorona a nőiesség szimbóluma. „A szőkített hajra pedig különösen oda kell figyelni, de a fodrászom mindig megdicsér, hogy milyen jól ápolom, és így nem is roncsolódik olyan mértékben” – meséli a műsorvezető. Zita fontosnak tartja a vitaminok bevitelét, hiszen ezek nagyban felelősek bőrünk és hajunk állapotáért. Ezen kívül minden tavasszal tisztítókúrával, mézes olajos masszázzsal és szaunával tisztítja meg bőrét a káros anyagoktól. „Amit mindenkinek tudok ajánlani, hogy hetente egyszer extra szűz olívaolajjal kenje be, majd ezt követően csicseriborsó liszttel dörzsölje át a testét. Ezt a bőrtisztító praktikát egy indiai paptól tanultam” – avat be a műsorvezető.

Zita – szintén a tudatosság nevében – minden nyár végén arcdiagnosztikára is bejelentkezik. „Ilyenkor megnézik a nyáron keletkezett barna foltokat, a ráncok mélységét és a kozmetikus speciális kezeléseket is ajánl. Ilyen idősen már erre is sokkal jobban oda kell figyelni. ”

Kikapcsolódás és feltöltődés

Zita szerint egy igazi wellness csodás hatással lehet a nőkre. „Én például szeretek beülni egy szaunába vagy gőzfürdőbe, elmenni fodrászhoz, elolvasni egy jó könyvet, vagy csak otthon ülni a kanapén és megnézni egy izgalmas filmet. Ezek mind-mind feltöltik az embert” – meséli a műsorvezető, aki rendkívül szerencsésnek érzi magát, amiért meg tudta találni a megfelelő arányt a kikapcsolódás és a munka között. „Tudom, hogy ma nagyon nehéz a megélhetés, és a többségnek két-három állása is van, így alig tudnak kikapcsolódni. Én hálás vagyok azért, hogy mostanra eljutottam abba a helyzetbe, hogy nem kell két állás, nem járok naponta egyetemre, így a 12 órás mindennapi robot megszűnt. És ez szerintem a képernyőn is látszik” – mondja Zita.

Wellness Cafe tipp: Éljük meg az érzéseinket, vegyük észre őket és igyekezzünk belülről élni. Attól leszünk boldogok és kiegyensúlyozottak, ha nem félünk kimutatni az érzéseinket, nem félünk sírni, ha szomorúak vagy nevetni, ha éppen boldogok vagyunk. A lényeg, hogy ne elnyomjuk az érzéseinket, hanem őszintén éljük meg őket.

Fotó: RTL Klub

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X