Főoldal > AKTUÁLIS > Készülj Katus Attila tippjeivel a téli edzésekre

Készülj Katus Attila tippjeivel a téli edzésekre

aerobikedzésmozgás
0

Írta:

A napsütéses őszi idő múltával egyre szívesebben kucorodunk be a lakásba, ráadásul a sötét, hosszú őszi-téli estéken a nassolnivaló is könnyebben fogy, nem is beszélve az ünnepi lakomákról. Az anyagcserénk ellen így több fronton követünk el támadást, hiszen nemcsak kevesebbet mozgunk, de többet is eszünk, mint amennyire a szervezetünknek szüksége lenne. A nemkívánatos plusz kilókon […]

A napsütéses őszi idő múltával egyre szívesebben kucorodunk be a lakásba, ráadásul a sötét, hosszú őszi-téli estéken a nassolnivaló is könnyebben fogy, nem is beszélve az ünnepi lakomákról. Az anyagcserénk ellen így több fronton követünk el támadást, hiszen nemcsak kevesebbet mozgunk, de többet is eszünk, mint amennyire a szervezetünknek szüksége lenne. A nemkívánatos plusz kilókon kívül a tél a kevesebb napfény miatt lehangoltságot is okozhat.

A túlsúlyhoz és rossz közérzethez vezető egyenes út helyett azonban van más választásunk is! Az anyagcserénk felpörgetésével megőrizhetjük csúcsformánkat.
Ez megfelelő táplálkozással és folyadékbevitellel érhető el, a legjobb álomkór űző módszer pedig a sport, amelynek kellemes mellékhatása, hogy a közben termelődő „boldogsághormon” lelki egyensúlyunkat, jókedvünket is segít megőrizni.

Megosztjuk veled Katus Attila, a hatszoros aerobic világbajnok, a Coca-Cola Testébresztő Program nagykövetének 7 tippjét, hogy ősszel és télen is jól érezd magad a bőrödben!

Hangolódj át!

A természetes fényre és a jó levegőre télen még nagyobb szüksége van a szervezetünknek. Ezért mindenképpen tölts sok időt a szabadban, amikor csak teheted. A természetben végzett, egészségi állapotodnak megfelelő testmozgás sokszorosan megtérül. Nem csak fizikailag, de lelkileg is jobban érzed majd magad.

Frissülj fel tudatosan!

Tudtad, hogy a levertség, fáradtság, éhségérzet leggyakrabban a dehidratáció jele? Ha nem csak akkor figyelsz oda, hogy elegendő folyadékot fogyassz, amikor megszomjazol, elkerülheted ezeket a kellemetlen tüneteket. Ráadásul, ha eleget iszol, még az éhségérzeted is csökken.

No stressz!

Az első utad ne a hűtőhöz vezessen, amikor hazaérsz! A felgyorsult tempó, a stressz miatt ilyenkor észre sem veszed, hogy jóval több energiát viszel be, mint amennyit később felhasználsz. Tölts el inkább egy fél órát beszélgetéssel, zenehallgatással, bármivel, ami kikapcsol – kevésbé stresszesen könnyebben kikerülheted ezt a csapdát.

Keresd a lehetőséget!

Hajlamos vagy rá, hogy télen többet egyél, ráadásul az aktív programok helyett pihenéssel töltöd a szabadidőd? Itt ismét a tudatosság lehet a megoldás. Keress sportprogramokat, kutasd fel, milyen lehetőségek vannak a környéken, vagy egyszerűen csak fordíts némi figyelmet az öltözködésre, és mozdulj ki hidegben is minél többet. Ha épp rosszabb az idő, akkor látogass el a legközelebbi sportközpontba.

Pörgesd a motort!

A lelassult anyagcserét az izomzat erősítésével pörgetheted fel. Az edzőterem azért ideális ebben az időszakban, mert a fitnesz gépeket kifejezetten erre a célra fejlesztették ki. Sokkal hatékonyabban, gyorsabban fejlesztheted így az izomrendszered, mint például ha kocogni indulnál. A gépek ráadásul vezetik a mozdulataidat, így könnyen használhatod őket akkor is, ha még új vagy a teremben.

Mozogj rendszeresen!

A rendszeresség felé az első lépés, ha megtalálod azt a mozgásformát, amely a legközelebb áll hozzád, és örömmel indulsz edzeni. E mellett a barátaid is sokat segíthetnek! Ha együtt mentek edzeni, nagyobb a sikerélmény. Együtt, jó hangulatban könnyebben szokásoddá válik majd a mozgás, olyannyira, hogy le sem akarsz majd állni.

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X