Főoldal > AKTUÁLIS > Az influenza nem gyerekjáték

Az influenza nem gyerekjáték

influenzainfluenza elleni oltásinfluenzás gyermektippek az influenza ellen
0

Írta:

Egyre gyakoribb az influenzás megbetegedések száma és egyre nagyobb az influenzajárvány kialakulásának veszélye. Sokan még mindig nem döntötték el, hogy beoltassák-e magukat a betegség elleni védőoltással, de ami gyakoribb – és talán nehezebb – kérdés, hogy beoltassák-e gyermekeiket. Az influenza főként a gyermekekre és az idősebb korosztályra veszélyes, hiszen az ő immunrendszerük nehezebben veszi fel […]

Egyre gyakoribb az influenzás megbetegedések száma és egyre nagyobb az influenzajárvány kialakulásának veszélye. Sokan még mindig nem döntötték el, hogy beoltassák-e magukat a betegség elleni védőoltással, de ami gyakoribb – és talán nehezebb – kérdés, hogy beoltassák-e gyermekeiket. Az influenza főként a gyermekekre és az idősebb korosztályra veszélyes, hiszen az ő immunrendszerük nehezebben veszi fel a harcot a betegséget okozó vírusokkal szemben. Az alábbiakban Dr. Krivácsy Péter, a Budai Egészségközpont gyermekgyógyásza mondja el az oltással kapcsolatos tudnivalókat.

„A gyermekek az óvodában, iskolában könnyebben megfertőződhetnek, így mindenképp érdemes időben gondoskodnunk a megfelelő védelemről. Mivel szervezetük kevésbé ellenálló, mint a felnőtteké, könnyebben megbetegednek és gyakoribb a szövődmények kialakulásának kockázata is. A betegség elleni leghatásosabb védelmet a védőoltás nyújtja, de az is csak akkor, ha időben beadatjuk, hiszen a védettség néhány hét alatt alakul ki” – mondta Dr. Krivácsy Péter.

flu2.jpg ()A fájdalommentes oltás és a vérvétel a Budai Egészségközpontban egy olyan eszközzel valósul meg, amely nem használ gyógyszert, hanem a hideg hatásán keresztül érzésteleníti a területet, ahová szúrnak, vagy ahonnan vért vesznek. Az érzéstelenítést egy méhecske alakú vibráló szerkezet végzi, az egész eljárás pedig nem tart tovább, mint fél vagy 1 perc. Így a gyermekünk az oltás alatt nyugodt lehet, hiszen a szerkezet eltereli a figyelmüket, illetve az érzéstelenítés miatt az oltás nem jár fájdalommal.

„Az influenzának számos szövődménye lehet, mint például a tüdőgyulladás vagy a középfülgyulladás. Influenzás időszakban gyakori kézmosással, szellőztetéssel és a zsúfolt helyek kerülésével is védekezhetünk a betegség ellen. Ha gyermekünk kimerült, köhög vagy lázas, ne vigyük közösségbe, hanem keressünk fel egy gyermekorvost. A betegség korai diagnosztizálásával elkerülhető a komolyabb megbetegedés vagy a szövődmények kialakulása” – tette hozzá a doktor úr.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X