Főoldal > EGÉSZSÉG > A legjobb gyógymódok influenza és megfázás ellen

A legjobb gyógymódok influenza és megfázás ellen

influenzaköhögésmegfázásnátha
0

Írta:

Ha ledönt a nátha vagy az influenza, és szívesen hívod segítségül a természet patikáját, akkor adunk pár tuti tippet a gyors gyógyuláshoz, és a hatásos immunerősítéshez.

Természetes antibiotikumként már elterjedt a méz és a fokhagyma, de rajtuk kívül is számos torokfertőtlenítő, vírusölő „szert” érdemes megismerni: a gyógyteáktól kezdve a légúttisztító illóolajokon át a zöldségekig.

Gyömbértea

Ha tea, akkor válaszd a gyömbért! A gyömbértea enyhíti a köhögést, csökkenti a torokfájást, és egyben a vírusokkal szemben is képes felvenni a harcot. Kínában és Indiában már évszázadok óta használják a gyömbért a megfázás kezelésére. Gazdag A-, C-, E-, B-komplex vitaminforrás, ezen kívül sok magnéziumot, foszfort, káliumot, szilíciumot, nátriumot, vasat, cinket, kalciumot és béta-karotint tartalmaz. Teljes mértékben felturbózza az immunrendszered. Izzadást idéz elő, ezért betegségek idején naponta többször is fogyaszthatod, hogy a benne lévő antivirális, méregtelenítő és gombaölő hatások érvényesülhessenek. A sima megfázás tüneteinek enyhítésére forralj fel egy liter vizet, keverj bele egy teáskanál őrölt gyömbért és törölköző alatt gőzölj vele! Igazi orvosság főleg, ha mézzel és citrommal kevered.

45828940 - fresh organic honey in glass jar, onion, garlic and lemon on old wooden background, healthy nutrition, strengthening immunity and treatment of flu

Balzsamolaj           

Az illóolajok és aromaterápiás termékek közül a leghatásosabb nátha, megfázás, influenza ellen, ha eukaliptusz-, mentol-, kámfor-, és menta-tartalmuk is van. Ebben az egyik leghatásosabb a jegesmedve-cseppként is ismert balzsamolaj. Hatóanyagainak köszönhetően a bőrbe dörzsölve fokozhatja a vérkeringését, így segítve a regenerálódást. Légcsőhurut, nátha, köhögés és meghűlés esetén a halántékod, tarkód mindkét oldalát és az orrod alját érdemes bedörzsölni vele. De fürdők és inhalálás esetén is jól alkalmazható köszönve a mentol, borsmenta olaj, kámfor, eukaliptusz olaj, szegfűszeg olaj összetevőinek.

Vöröshagyma

A vöröshagymában található értékes fitovegyületeknek és élelmi rostoknak köszönhetően egészségügyi szempontból is értékes növény. Fogyasztása rendkívül hasznos, hiszen tartalmaz B1-, B2-, valamint C-vitamint, kalciumot, káliumot, jódot, foszfort, cinket, szelént, nikotinsavat és flavonoidokat is. Külsőleg és belsőleg is alkalmazható gyógyításra. Baktériumölő hatása régóta ismert. Kiváló megfázásos betegségek enyhítésére, köhögés csillapítására, a hurutos- és légúti megbetegedések kezelésére, de nem csak a hagyma, hanem a teája is. Ehhez forralj fel fél liter vizet, majd tegyél bele két fej vöröshagymát. Főzd 15-20 percig, de ügyelj arra, hogy az időközben elfőtt vizet pótolni kell. Amint iható hőmérsékletűre hűlt a tea már kortyolgathatod is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X