Főoldal > AKTUÁLIS > Fogyókúra, leszokás – klasszikus újévi fogadalmak

Fogyókúra, leszokás – klasszikus újévi fogadalmak

fogyásleszokásújévi fogadalom
0

Írta:

A felmérés szerint relatív sokaknak sikerült fogyni, illetve leszokni a dohányzásról. A Thomson Reuters és az NPR havi rendszerességgel készít egészségügyi témában felméréséket az Egyesült Államokban. Az új évre időzített kutatásukban az újévi fogadalmak eredményességét vizsgálták. Lekérdezésük szerint az elmúlt öt évben az amerikaiak bő harmada tett olyan fogadalmat, hogy csökkenti testsúlyát, míg a dohányosok […]

A felmérés szerint relatív sokaknak sikerült fogyni, illetve leszokni a dohányzásról.

A Thomson Reuters és az NPR havi rendszerességgel készít egészségügyi témában felméréséket az Egyesült Államokban. Az új évre időzített kutatásukban az újévi fogadalmak eredményességét vizsgálták. Lekérdezésük szerint az elmúlt öt évben az amerikaiak bő harmada tett olyan fogadalmat, hogy csökkenti testsúlyát, míg a dohányosok 42 százaléka határozott arról, leteszi a cigit. A kutatás szerint a két csoportból a fogyni vágyók voltak eredményesebbek. Körükben az elhatározásból az esetek 57 százalékában lett is eredmény. A dohányosok esetében kevesebb, mint minden negyediknek sikerült letennie a cigit az újévi fogadalom eredményeként.

Arról, hogy az elért eredmény hány személy esetében volt tartós, nem ír a kutatás, arról viszont igen, a 2012-es évre milyen fogadalmak voltak népszerűek. A kutatás szerint a válaszadók 51 százaléka tervezi, hogy idén többet fog mozogni, mint 2011-ben. Emellett 35 százalék szeretne lefogyni az év során, míg a dohányosok 9 százaléka döntött arról, megpróbálja letenni a cigit.

Forrás: ELTE TÁTK hírlevél


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X