Főoldal > AKTUÁLIS > Amerika új üdvöskéje éhezett a szerepéért

Amerika új üdvöskéje éhezett a szerepéért

csontsoványéhezettfogyássztár
0

Írta: and

Januárban nálunk is bemutatták „A tetovált lány” című nagysikerű könyvből készült film amerikai változatát. Főszereplője Rooney Mara, aki egy igen csak elvont, testékszerekkel telitűzdelt hackerlányt alakít. A rendező, David Fincher, arról híres, hogy szereti színészeit valóban annak a bőrében látni, akit megformálnak. Ezért bizony a színésznő kénytelen volt rendkívül soványra fogyni, haját extrém formára vágatni, […]

Januárban nálunk is bemutatták „A tetovált lány” című nagysikerű könyvből készült film amerikai változatát. Főszereplője Rooney Mara, aki egy igen csak elvont, testékszerekkel telitűzdelt hackerlányt alakít. A rendező, David Fincher, arról híres, hogy szereti színészeit valóban annak a bőrében látni, akit megformálnak. Ezért bizony a színésznő kénytelen volt rendkívül soványra fogyni, haját extrém formára vágatni, szemöldökét kiszőkíttetni, és arcába, mellbimbójába piercingeket tetetni.

Az egykori formás, kedves arcú, szolid barna lányból igen gyorsan kellett zavarodott tekintetű, csontkollekciót varázsolni. Több ízben meztelenül kellett megjelennie a vásznon, ezért fontos volt, hogy a teste is egyértelműen a hatalmas sikerű könyv főhősnőjéhez hasonlítson. Ennek érdekében már egy évvel a forgatás előtt elkezdett különböző sportokba belekóstolni. Kick-boksz órákat vett, megtanult gördeszkázni, és motorozni. Utóbbitól egyébként kimondottan tartott, ám ezekre is azért volt szüksége, hogy a filmben hitelesen játszhasson.

rooney2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Tavaly októberben az amerikai Vogue címlapján már egy fokkal visszafogottabb kiadásban pózolt a színésznő, és ekkor beszélt arról, hogy miként tudta elérni azt a már-már anorexiás állapotot, amit a filmben hoznia kellett. Állítólag a rendező folyton figyelmeztette, hogy mit ehet és mit nem. Leginkább salátákon élt, és némi halat vett magához, de abból se sokat. A fogyásnál nem igazán vették figyelembe, hogy ez egészséges módon történjen, már csak azért sem, mert a lány a filmben pontosan kissé beteges külsejétől egyedi. Mit szépítsük: Rooney konkrétan éhezett a szerep kedvéért.

Amellett, hogy a külsején kellett hatalmas változásokat eszközölnie, a színésznőnek lelkileg is át kellett alakulnia. A színészi áttörést számára a Közösségi háló című film hozta, ám ott nagyon más karaktert kellett alakítania. A tetovált lány szerepe szöges ellentéte annak, és valódi önmagának. Elmondása szerint élvezi, amikor ennyire különbözik a filmbeli énje a valóditól, ezt tartja igazi kihívásnak. A külső átalakulást is azért tartotta fontosnak, hogy tényleg átérezze a főszereplő helyzetét, életét.

Filmbeli partnere, Daniel Craig úgy nyilatkozott róla, hogy egy hihetetlenül erős, és intelligens nőt ismert meg a színésznőben, akinél első helyen szerepel, hogy megfelelően végezze a munkáját. A sármos színész azt is méltatta, hogy miként tudott így megváltozni Rooney. Míg a színésznő folyton különböző sportokban szerzett jártasságot, és éhezett, addig Craig kimondottan visszafogta az edzéseket, és semmilyen diétát nem tartott, hiszen nála az volt a cél, hogy kevésbé jó pasi legyen ebben a moziban.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X