Főoldal > AKTUÁLIS > Íme, a 2012-es év divat színe: a tangerine tango

Íme, a 2012-es év divat színe: a tangerine tango

évmandarinszín
0

Írta:

Idén a tavalyihoz képest egy jóval merészebb árnyalatot határoztak meg az év színének, a tangerine tango-t, mely a mindennapok gondjait, erővel és lendülettel megtöltő, vidám, lüktető szín. A piros és a narancssárga házasításából született színvilág igazi energiabomba lesz egész évben. Visszafogott, pasztell árnyalatai már a tél végi, tavaszi napokban viselhetők, nyárra pedig a stylistok az […]

Idén a tavalyihoz képest egy jóval merészebb árnyalatot határoztak meg az év színének, a tangerine tango-t, mely a mindennapok gondjait, erővel és lendülettel megtöltő, vidám, lüktető szín.

A piros és a narancssárga házasításából született színvilág igazi energiabomba lesz egész évben. Visszafogott, pasztell árnyalatai már a tél végi, tavaszi napokban viselhetők, nyárra pedig a stylistok az élénk, vibrálóan vakító árnyalatát, a lüktető narancssárgát ajánlják. Szakértők szerint a tangerine tango energikus, vonzó külsőt kölcsönöz viselőjének. A körmökön, ajkakon és szemhéjon viselve pedig egyenesen vadító. 

Idén az év színét meghatározó cég azzal próbálja döntését a divatvilág számára etalonná tenni, hogy – a már megszokott divattervezők mellett – kozmetikai cégeket és termékeiket is bevonja kampányába. „Kifinomult, drámai és csábító. Emlékeztet egy romantikus naplemente színeire. A tangerine egy rendkívül egzotikus és barátságos szín”- mondta Leatrice Eiseman, a cég ügyvezető igazgatója a tangerine tangóról.

tangerine2.jpg ()A világ színdiktátorainak célja 2012-ben az volt, hogy egy kellemes, meleg, tüzes színnel kellemes hangulatot vigyenek az emberek hétköznapjaiba. A tangerine tango sokféle színnel párosítható, élénk, vidám szín, ami a körmön, ajkakon és szemhéjon viselve bátor, spontán, határozott, energikus, optimista és szenvedélyes belsőről árulkodik.

Kiegészítő színe a kékeszöld, mely remekül érvényesül semleges színek mellett, úgy, mint szürke, fekete és fehér, de saját (világosabb és sötétebb) árnyalataival is biztos a siker.

„A tangerine, magyarul mandarint jelent. Körmöknél talán felváltja a klasszikus vöröset, el tudom képzelni francia körmök szabadszéleként, de akár egy áttetsző-aranyló alapon is narancsszínű mintaként. Rövid, vagy kicsit az ujjbegyen túllógó körmökön mindenképp telibe kenném, és persze a lábkörmök is ugyanebben a színben pompázzanak! Tavaly egyre jobban elterjedt a holdacskás lakkozás, szerintem úgy is jól mutatna”- nyilatkozta a Perfect Nails szépségszakértője, Székely Imola.

Forrás: www.pantone.com


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X