Főoldal > AKTUÁLIS > Az 5. iksz felé is bombázó a szupermodell

Az 5. iksz felé is bombázó a szupermodell

anyagcserediétaedzéskalória
0

Írta: and

Az NBC-n pár napja debütált egy új show műsor Fashion Star címmel, aminek házigazdája a még mindig elképesztő formában lévő, 47 éves szupermodell, Elle Macpherson. A szépség beceneve nem véletlenül „A Test”: hosszú, karcsú lábai vannak, és tetőtöl talpig végtelenül formás. A Sports Illustrated címlapján öt alkalommal is szerepelt, ami igencsak nagy teljesítménynek mondható, hiszen […]

Az NBC-n pár napja debütált egy új show műsor Fashion Star címmel, aminek házigazdája a még mindig elképesztő formában lévő, 47 éves szupermodell, Elle Macpherson. A szépség beceneve nem véletlenül „A Test”: hosszú, karcsú lábai vannak, és tetőtöl talpig végtelenül formás. A Sports Illustrated címlapján öt alkalommal is szerepelt, ami igencsak nagy teljesítménynek mondható, hiszen a híres magazin készítői nagyon megválogatják, hogy ki kerülhet az első oldalra.

Természetesen azonnal azt feltételezzük, hogy ezért az alakért bizony komolyan meg kell szenvednie a modellnek, éjjel nappal a kalóriákat számolgatja, és egy nap sem maradhat el az edzés. Nos, a jó hírünk, hogy a sztártréner, James Duigan szerint ez egyáltalán nem így van: „Nem hiszek abban, hogy attól lesz valaki bombázó, ha állandóan az étrendjével van elfoglalva, és hosszú órákat tölt az edzőteremben. Úgy gondolom, hogy az edzésektől lehet, hogy jobb formában leszünk, de állandóvá válhat a fáradtság és a kimerültség.”

A tréner, aki már 15 éve foglalkozik az ausztrál szépséggel, kidolgozott egy anyagcsere-gyorsító programot, ami naponta mindössze 20 percet vesz igénybe, hiszen tudja: keveseknek adatik meg, hogy naphosszat a testükkel foglalkozzanak. Ezért egy olyan edzéssorozatot állított össze, ami égeti a zsírt és a kalóriát, közben javítja a testtartást, és nem engedi, hogy a fizikumunk idő előtt elfáradjon, kiégjen.

elle2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Duigan elmondása szerint sok zöldséget, gyümölcsöt, és sovány húsokat is kell fogyasztani mellé, mert így nem lesz éhes a formálódni vágyó, tehát a közérzete is  sokkal jobb lesz. „Mottóm, hogy dolgozzunk inkább okosan, semmint túl nehéz gyakorlatokkal.” A tréner szerint Elle az egyik legelfoglaltabb ember a világon, ezért nem erőlteti mindig ugyanazokat a feladatokat, hiszen előfordul, hogy csak húsz percük van az edzésre, máskor meg akár egy órájuk is.

Azért vannak olyan gyakorlatok, amit igyekszik a szép modell rendszeresen elvégezni. Ilyenek a kitörések, a fekvőtámaszok, vagy egy speciális lépkedés. Ilyenkor a két térdét egy gumiszalaggal aránylag szorosan összeköti, kissé behajlítja térdeit, kezét a csípőjére teszi, és így lépked jobbra-balra, ezzel erősítve a combjait.

Persze a modell nem csak edzőteremben szeret tréningezni, szívesen megy ki a természetbe is. Trénere pedig azt mondja, hogy azzal lehet a monotonitást megtörni, ha valóban csinál egy kicsit mást is, mint a felülések: tenisz, úszás, szörfözés, bármi jöhet.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X