Főoldal > AKTUÁLIS > Kiss Orsi: „Simán felfalok egy hamburgert, ha a szervezetem azt kívánja”

Kiss Orsi: „Simán felfalok egy hamburgert, ha a szervezetem azt kívánja”

aerobikédesszájúműsorvezetősport
0

Írta: and

Ki gondolná, hogy Orsi immáron tíz éve tevékenykedik a médiában. Most éppen a Class FM műsorvezetője, mellette a Szerencseszombat háziasszonyaként a képernyőn is megjelenik. Csinos alakját azonban nem a véletlennek köszönheti, a sport szerves része az életének. Úgy tudom, versenyszerűen korcsolyáztál. Miért éppen ezt a sportot választottad? Két éves voltam, amikor műkorcsolya verseny ment a […]

Ki gondolná, hogy Orsi immáron tíz éve tevékenykedik a médiában. Most éppen a Class FM műsorvezetője, mellette a Szerencseszombat háziasszonyaként a képernyőn is megjelenik. Csinos alakját azonban nem a véletlennek köszönheti, a sport szerves része az életének.

Úgy tudom, versenyszerűen korcsolyáztál. Miért éppen ezt a sportot választottad?

Két éves voltam, amikor műkorcsolya verseny ment a tévében. Elesett az egyik lány és kinevettem, hogy milyen ügyetlen szegény, ezt még én is meg tudom csinálni. Kijelentésemen felbuzdulva a nagymamám elvitt a Városligeti Műjégpályára. Persze keményen és a könnyeimmel küszködve küzdöttem, hogy talpon maradjak. Azt mondták, tehetséges vagyok, vigyenek rendszeresen edzésre. Akkor azonban Bagdadba költöztünk öt évre, szóval közel nyolc éves voltam, amikor ismét jégre léptem. 11 évig versenyszerűen űztem.
 
Mely eredményedre vagy a legbüszkébb?

Nem versenyeredményre vagyok a legbüszkébb, hanem azokra a jégrevükre, melyeknek főszereplője és egyben koreográfusa voltam. Ilyen volt az Aladdin, vagy a Grease.
 
Akkoriban hogy nézett ki egy napod?

Reggel a jégpályán kezdtem, utána irány az iskola, majd aerobik, klasszikus balett óra, vagy szárazedzés. Minden másnap délután is volt kori edzés. Hattól magántanár (matek, fizika, kémia), majd tanulás.
 
orsi6.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Azóta mennyiben változott az életmódod?

Ugyanilyen tempósan élem a mindennapjaimat. A Class FM tölti ki a munkaidőm javát, hiszen a Class Magyarok mellett Kovács Áron munkáját segítem a Class40-ben. Továbbá kéthetente az m1-en is feltűnök, illetve aerobik oktatóként is dolgozom.
 
Milyen mozgásformákat űzöl heti rendszerességgel?

Heti három alkalommal zsírégető és alakformáló órát tartok. Ez engem is edzésben tart. Ezen felül heti egyszer futni szoktam, valamint ha tehetem, elmegyek André Zsuzsa barátnőmhöz bikram jógázni.
 
Az aerobik oktatás mikor kezdődött?

Kori mellett kötelező volt aerobik órára járnunk. Nagyon megszerettem ezt a sportot. 19 éves voltam, amikor elhatároztam, hogy képesítést szerzek és órákat tartok majd. Így is történt. 2000 és 2003 között heti 10-12 órát tartottam – bele is fásultam. Utána edzőtáborokban és felkészülési időszakban tanítottam műkorcsolyázókat. 2011 januárjában nyílt meg egy új, háromszintes wellness központ. Jelentkeztem az álláshirdetésre, felvettek.

Miért szereted ezt a munkát?

Jó érzés segíteni a fogyni és formálódni vágyóknak úgy, hogy közben a saját testemet is karban tartom.
 
Mennyire vagy édesszájú?

Szerintem elég, ha annyit mondok: apukám gyerekkorom óta „fagyi matyinak” hív.

Oda kell figyelned az étrendedre?

Imádok enni, ugyanakkor az egészséges életmód híve vagyok. Mindig szörnyülködöm, amikor a környezetemben csodadiétákat próbálnak ki. Én azt vallom, mindent kell enni, csak mértékkel. Figyeljünk a szervezetünk jeleire. Én például bátram bevágok egy egészségtelen hamburgert, ha megkívánom. Mert nem véletlen, hogy megkívántam, valamit hiányol a szervezetem.

Fotó: Class FM


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X