Főoldal > AKTUÁLIS > Vágó Piros: „Soha nem fogyókúráztam még”

Vágó Piros: „Soha nem fogyókúráztam még”

anyadiétakisfiúteendők
0

Írta: and

Piros amellett, hogy hangjával és összetéveszthetetlen kacajával szórakoztatja a Class FM hallgatóit nap mint nap, egy három éves kisfiú édesanyja is. Kifaggattuk, mitől tűnik mindig úgy, hogy kicsattanóan jól érzi magát a bőrében. Mennyire fontos része az életednek a sport? Sajnos nem elengedhetetlen része. A jobb időszakokban sikerül beiktatni heti 2-3 alkalmat, de akad olyan […]

Piros amellett, hogy hangjával és összetéveszthetetlen kacajával szórakoztatja a Class FM hallgatóit nap mint nap, egy három éves kisfiú édesanyja is. Kifaggattuk, mitől tűnik mindig úgy, hogy kicsattanóan jól érzi magát a bőrében.

Mennyire fontos része az életednek a sport?

Sajnos nem elengedhetetlen része. A jobb időszakokban sikerül beiktatni heti 2-3 alkalmat, de akad olyan is, amikor egyszer sem jutok el mozogni. Itt van viszont a bringaszezon, így legalább a munkába járással letudom a napi penzumot. Terveim között szerepel, hogy minél többször jövök majd kerékpárral a Class FM-be.

A biciklizésen kívül van még olyan mozgásforma, amit kimondottan szeretsz?

A pilatest nagyon megkedveltem. Olyan izmokat mozgat meg, amikről addig nem is sejtettem, hogy léteznek, miközben összpontosításra tanít.

Oda kell figyelned az étrendedre?

Az „inkább mindig odafigyelek” kategóriába tartozom, mint a „húzd meg, ereszd meg” felfogásúak közé. De nagyon szeretek enni, és tudok is. Lassan azért valószínűleg el kell kezdenem csökkenteni az adagokat, mert azt érzem, hogy makacsabbak már ezek a pluszkilók, mint korábban.

Esetleg szükséged is van valamilyen speciális diétára, fogyókúrára?

Szükségem lehet, hogy lenne rá, de soha nem fogyókúráztam még. Igyekszem sok zöldséget és gyümölcsöt enni, és hamarosan belekezdek egy tavaszi tisztítókúrába is. Eddig is sokszor szemlélték meglepetten rádiós kollégáim az általam fogyasztott vegetáriánus, indiai és más különlegesebb fogásokat, most meg pláne megrökönyödnek majd, ha egy kis búzacsíra kerül elő a táskámból.

vagopiros2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Várandósan hogy viselted a tested változásait?

Az orvosom a terhességem elején a lelkemre kötötte, hogy felejtsem el a szénhidrátokat. Aztán kiderült, hogy gyorsabb az anyagcserém az átlagnál, így aztán kénytelen voltam mégis visszavenni az étlapomra a szénhidrátok egy részét, elkerülendő a gyors vércukor-ingadozást. Természetesen szedtem vitamint, és ápoltam a bőrömet a kényes részeken, de ezeket leszámítva mindent úgy csináltam, mint egyébként. Egyszer viszont előfordult, hogy a műsorból „kiszöktünk” a Lehel piacra egy jó lángosért.

A szülés után mennyire volt nehéz visszanyerni az alakodat?

A természet nagyon jól végezte a dolgát, 3 hónap alatt még soványabb voltam, mint a szülés előtt. Aztán szép lassan visszaszökött pár kiló.

Mennyire volt más az életmódod mielőtt gyermeked született?

Milyen érdekes, hogy ennyi idő távlatából már meg kell erőltetni az agyam, hogy is volt „azelőtt”. Az biztos, hogy több időm jutott magamra, a mozgásra, bőrápolásra stb. Az étkezésemen nem sokban változtattam, hiszen már azelőtt is igyekeztem egészségesen táplálkozni. Viszont sokkal kevesebb kemikáliát használok a háztartásban: a mosóport felváltotta a mosódió, az öblítőt az illóolajok, vízkőoldót az ecet és a mosószóda, a hajfestéket a henna, a dezodort a magam keverte házi deo.

Küzdöttél valaha azzal a sok anyuka által megélt érzéssel, hogy vajon tudod-e a munkádat és az anyai teendőidet együtt végezni?

Állandóan ezzel az érzéssel küzdök. Illetve azzal, hogy jól csináljam. Most azon dolgozom, hogy a lelkiismeret-furdalásomtól legalább némileg megszabaduljak.

Fotó: Class FM

Ezért érdemes a Duna Plazába látogatnod!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X