Főoldal > AKTUÁLIS > Fájdalomterápia lökéshullámmal

Fájdalomterápia lökéshullámmal

fájdalomterápiavesekő
0

Írta:

Dr. Pál Mónika, reumatológus a terápia működéséről és a hatásosan kezelhető problémákról beszélt. Alapvető a pontos diagnózis A mozgásszervi fájdalom számtalan forrásból eredhet, kialakulásához éppúgy hozzájárulhat a mozgásszegény életmód, a rossz testtartás, mint a megerőltető mozgástevékenység, a sérülés, egy rossz mozdulat vagy akár a tartós stressz. Az állandósult fájdalom, a porckopás, a mozgásbeszűkülés, az értékelési […]

Dr. Pál Mónika, reumatológus a terápia működéséről és a hatásosan kezelhető problémákról beszélt.

Alapvető a pontos diagnózis

A mozgásszervi fájdalom számtalan forrásból eredhet, kialakulásához éppúgy hozzájárulhat a mozgásszegény életmód, a rossz testtartás, mint a megerőltető mozgástevékenység, a sérülés, egy rossz mozdulat vagy akár a tartós stressz. Az állandósult fájdalom, a porckopás, a mozgásbeszűkülés, az értékelési zavarok mögött az úgynevezett triggerpontok is meghúzódhatnak. Triggereknek nevezzük a tartósan megvastagodott és megrövidült izmokat, amelyek eredője szintén lehet például a lumbago, egy sportbaleset, vagy a túlzott terhelés. 

Az eredményes fájdalomcsillapításnak és a probléma okának megszüntetéséhez elengedhetetlen tehát a panaszok pontos behatárolása és a gondos diagnózis. Ennek pedig egy kiterjedt, professzionális vizsgálatra és kikérdezésre kell épülnie.

fajdalom2.jpg ()A lökéshullám öngyógyításra ösztönöz

Lökéshullámok keletkeznek a természetben is, például mennydörgésnél. Ez a jelenség ugyanis nem más, mint egy nagy energiájú, hallható hullám, amelyet a gyógyászatban először a vesekő zúzásához használtak fel. A modern terápia azonban ezeket a mesterségesen létrehozott hullámokat képes más területeken is hasznosítani. Miután ugyanis áthatol a test felszínén – az orvos egy gél felvitele után a megfelelő kezelőfejjel a kijelölt helyre juttatja a hullámot – beindítja a test öngyógyító mechanizmusait, oldja a triggereket, élénkíti a vérkeringést és az anyagcserét. Ezáltal a kezelések nem csak a fájdalmat csökkentik, de a valódi okot szüntetik meg a sérült szövetek fokozatos regenerálásával. A terápia eredményessége már néhány kezelés után érezhető, de a teljes kúrához 2-6 kezelésre is szükség lehet.

Széleskörű felhasználás

A lökéshullám terápiát eredményesen alkalmazzák háti- és nyaki feszültség, gerinc eredetű fájdalmak, tépd-, csípő-, könyökfájdalmak, vállba-, karba sugárzó fájdalmak, meszes váll, sportsérülés esetén, de beválhat sarki és talpi eredetű panaszok, sőt, a szédülés, fejfájás, fülzúgás bizonyos formáinál is.  

“A betegek nagy része már 1-2 kezelés után is jelentős fájdalomcsökkenésről, vagy akár a teljes fájdalommentességről számol be, miközben a kiváltó ok maga is gyógyul. A kezelés óriási előnye, hogy nem igényel gyógyszeres támogatást, kivételesen hatékony alternatívája lehet a konzervatív gyógymódoknak és kockázatmentes” – ismerteti dr. Pál Mónika, reumatológus. “Minimális mellékhatásokkal, mint kis kipirosodással, duzzanattal lehet számolni, néhányan kissé fájdalmasnak is találhatják a lökéshullámot, de az eredmények ezekben az esetekben is meggyőzőek.”

Forrás: www.oxygenmedical.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X