Főoldal > AKTUÁLIS > Photoshop diétára fogja modelljeit Vera Wang

Photoshop diétára fogja modelljeit Vera Wang

derékdiétakarcsúphotoshop
0

Írta: and

Újabb túlretusált képre bukkantak a Photoshop túlzott használatának megrögzött ellenzői. Az aktuális áldozat egy Vera Wang modell, akinek a derekát olyan hihetetlenül apróra húzták össze a David’s Bridal weboldalán látható fotókon, hogy szinte keskenyebb, mint a feje szélessége. Ez pedig már anatómiailag lehetetlen. A modellnek, aki egy White by Vera Wang koszorúslány ruhát visel, hátsó […]

Újabb túlretusált képre bukkantak a Photoshop túlzott használatának megrögzött ellenzői. Az aktuális áldozat egy Vera Wang modell, akinek a derekát olyan hihetetlenül apróra húzták össze a David’s Bridal weboldalán látható fotókon, hogy szinte keskenyebb, mint a feje szélessége. Ez pedig már anatómiailag lehetetlen.

A modellnek, aki egy White by Vera Wang koszorúslány ruhát visel, hátsó nézetből karcsú, teljesen arányos dereka van a képen, de elölnézetből látszik, hogy a retusálás során leszűkítették a rekeszizmát, nem is akármennyire: majdnem a fele lehet az eredeti méretnek.

Még ennél is nevetségesebb, amire a Jezebel.com-on rámutattak: a 168 dolláros ruha színének árnyalatán is változtattak. Hátulról inkább ametiszt, elölről pedig faszén. Melyik az igazi? Sőt, mintha a szabása is teljesen más lenne a térdénél, de a hosszával, sőt a míder résszel is vannak problémák: az első képen laza, a másodikon teljesen feszes. Mintha egy kicsit pontatlan lenne az információ…

verawang2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Vera Wang hivatalos oldala szerint a David’s Bridal csak egy a sok bizományos közül, akik árulják a tervező White bridal kollekcióját. Nagyon fontos lenne tehát, hogy korrekt képek jussanak el hozzájuk – függetlenül attól, aki a ruhát viseli.

Nem ez volt az első alkalom, hogy egy modellt aránytalanul karcsúvá varázsoltak. Ralph Lauren 2009-ben szintén elkövette azt a bakit, hogy Filippa Hamiltonnak a fejénél is vékonyabb derekat szippantott össze Photoshoppal, miközben a híres manöken köztudottan amerikai 4-es méretű ruhákat viselt akkoriban. A márka később elnézést kért az eltúlzott retusálásért. „Az esetből megtanultuk, hogy felelősséggel tartozunk azért, hogy ne alakulhasson ki torz kép a női testről az utómunkálatok miatt” – mondta a szóvivő.

A Grazia magazin is elismerte a hibáját, amikor meggondolatlanul változattak meg egy képet. A Királyi esküvő című különleges kiadványukban több méretet is lefarigcsáltak Cambridge hercegnőjének a derekából, amit később Photoshop-balesetnek neveztek.

Az Amerikai Orvosi Egyesület tavaly már ismertette irányelvét a képszerkesztő-programmal kapcsolatban. A szervezet kiadott egy nyilatkozatot, melyben a következő állt: „Elítélik a fényképek oly’ módon való megváltoztatását, amely elősegítheti az irreális elvárásokat a megfelelő testkép iránt.”

Ég a gyomrod? Folyton éhes vagy? Itt a megoldás!

Látványos loknik könnyen és gyorsan


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X