Főoldal > AKTUÁLIS > Így marad fitt és egészséges a Csillag születik sztárja

Így marad fitt és egészséges a Csillag születik sztárja

diétafittséghangléböjttánc
0

Írta: and

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed! A 2009-es Csillag születikből és a Madách Színház színpadáról is ismert Végvári Eszter örömmel fogadta a Wellness Cafe megkeresését, de nemcsak annak örült, hogy diétáról és mozgásról beszélgethet velünk, hanem léböjtkúrája befejezésének is. „A léböjtkúra ötlete nálam onnan jött, […]

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed!

A 2009-es Csillag születikből és a Madách Színház színpadáról is ismert Végvári Eszter örömmel fogadta a Wellness Cafe megkeresését, de nemcsak annak örült, hogy diétáról és mozgásról beszélgethet velünk, hanem léböjtkúrája befejezésének is.

„A léböjtkúra ötlete nálam onnan jött, hogy az idei volt a második év, amikor végigcsináltam a klasszikus, 40 napos böjtöt Húsvét előtt – abban az időszakban nem ettem húst. A böjtölés miatt olvastam utána jó néhány dolognak, és akkor döntöttem úgy, hogy egy léböjtöt is ki szeretnék próbálni” – kezdte a beszélgetést Eszter.

Az itthon és külföldön is népszerű színész-énekesnő 5 napon keresztül csak folyékony táplálékot vihetett be a szervezetébe, ami zöldség- és gyümölcslevekből, rengeteg ásványvízből és gyógyteából állt. Elmondása szerint az lett volna az ideális, ha otthon, saját gyümölcscentrifugával tudja elkészíteni a vitamindús italokat, de mivel ilyen berendezés még nincs a konyhájában, bioboltban szerezte be a gyümölcs- és zöldségleveket, melyeket a nap folyamán elszürcsölgetett.

eszter2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A léböjtkúrát kétnapos rákészítő fázis előzte meg, melynek során Eszter fokozatosan egyre kevesebb szilárd táplálékot fogyasztott, és a végén ugyanígy volt két olyan nap, amikor szervezete visszaállt a normális kerékvágásba.

„Bár voltak nehezebb pillanatok, úgy érzem, a léböjt hasznos volt a szervezetem számára. Az első két napon még gyakrabban éreztem éhesnek magam, de ez később elmúlt. Meg is lepődtem magamon, mert ahhoz képest, hogy nagyon szeretek enni, sikerült ezt a néhány napot folyékony táplálékkal kibírni. Emellett egy kicsit magamba is tudtam fordulni, miközben sokat sétáltam a kiskutyámmal, Pereccel, hogy még jobban teljen az idő” – mondta.

Eszternek tehát inkább egészsége és fittsége megőrzéséért volt szüksége a léböjtkúrára, mint a fogyás miatt. Egyébként nem is diétázik, mert vékony alkat, így a kilók soha nem okoznak számára gondot. „Mindent eszem, de a mértékletességre azért igyekszem odafigyelni” – árulta el.

A színpadi mozgás és a tánc mellett pedig sokat sétál vagy fut a kutyusával, olykor napi 2 órát töltenek együtt a szabadban. Nyaranta pedig biciklivel közlekedik a városban, illetve ha ideje és energiája marad, szívesen eljár jógázni is.

Eszter 3 tippje a szépség és egészség megőrzésére: „Nekem a rendszeres séta, a sok bringázás és a gyógyteák segítenek. Van egy úgynevezett torok egészségét segítő tea, amit nemcsak a hétköznapokon, hanem a turnék során is iszom. Ez nemcsak akkor jó, ha már érezzük, hogy valami nem stimmel a hangunkkal, hanem, ahogyan a neve is mondja, hozzájárul a torok egészségének megőrzéséhez” – tette hozzá.

4 lépés az egészségért, 4-es szám a szerencséért


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X