Főoldal > AKTUÁLIS > Jógázz a Margitszigeten! (x)

Jógázz a Margitszigeten! (x)

jóga
0

Írta:

Alakult is egy laza közösség, amely ezeket a szabadtéri jógás eseményeket összefogja, Gerilla Jóga néven. A nyári időszakban havi egy-két alkalommal szerveznek szabadtéri jógaórákat a Margitszigeten, és alkalmanként néhány zenész is kíséri a jógaórát. A nyári napforduló időpontja pedig egy olyan esemény, amihet évek óta jógafesztviálok kapcsolódnak világszerte. Így született meg a Napforduló Jógafesztivál ötlete, […]

Alakult is egy laza közösség, amely ezeket a szabadtéri jógás eseményeket összefogja, Gerilla Jóga néven. A nyári időszakban havi egy-két alkalommal szerveznek szabadtéri jógaórákat a Margitszigeten, és alkalmanként néhány zenész is kíséri a jógaórát.

A nyári napforduló időpontja pedig egy olyan esemény, amihet évek óta jógafesztviálok kapcsolódnak világszerte. Így született meg a Napforduló Jógafesztivál ötlete, amely a nyári napfordulóhoz legközelebb eső vasárnapon, június 17-én lesz, a margit-szigeti Sportuszoda és a Palatinus strand közötti füves területen.

New York-ban például évek óta hatalmas jógázással köszöntik a nyári napfordulót, méghozzá a belváros közepén, a Times Square-n. Mi itt Budapesten a Margit-sziget füves pázsitját választottuk, és az árnyas fákat, ahol zavartalanul jógázhatunk reggeltől estig.

A jógaórákat az Atma Center oktatói fogják tartani.

A részletes program:

8.00 108 Napüdvözlet – Szalai István

9.00 Ashtanga jóga – Gauranga Das

11.00 Agni-jóga – Kowalsky

13.00 Acro Jam – Pákh Anna

15.00 Back-bending – Rubi Anna, Scsaurszki Orsolya

17.00 Csípőnyitás – Lovász Andrea

18.00 Vinyasa Flow – Herczeg Angelika

jogafesztival2.jpg ()Amerikában és Nyugat-európában a kírtannak, vagyis a közös mantra-éneklésnek is legalább akkora kultusza van, mint a jógának, és a nagy jógafesztiválokon számtalan kírtan-együttes is fel szokott lépni. Ezt a szokást is szeretnénk meghonosítani idehaza, így öt, jógás szellemiségben alkotó zenekart is meghívtunk a Napforduló Jógafesztiválra.

A következő fellépőkre lehet számítani:

Életfa Matra Kör 
Om Acoustica

Sambandha Mantra Kommandó

Sattwa Sound System

Vishnu Mantra Meditation

A nap folyamán más érdekességek is kipróbálhatók, például a slackline (kötél-akrobatika), különböző masszőrök tartanak próbakezeléseket, illetve jógával kapcsolatos előadások is el fognak hangzani. Éhségünk és szomjunk oltásáról pedig az ATMA vegetáriánus büfé fog gondoskodni.

További információkat a fesztivál hovatalos honlapján lehet találni: http://atmacenter.hu/napfordulojogafesztival/


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X