Főoldal > AKTUÁLIS > Oroszlán Szonja: „Az alvásra, a vízivásra és a sportra esküszöm”

Oroszlán Szonja: „Az alvásra, a vízivásra és a sportra esküszöm”

lovakszínésznőtermészet
0

Írta: and

A Madách Színház 1×3 néha 4, avagy Egyszerháromnéhanégy bemutatója után Oroszlán Szonja örömmel mesélt nekünk a színészi élet kihívásairól, a lovak és a természet szeretetéről. Természet és állatok A Madách Színház új, meglepetésekkel teli darabjának Winnie-jét játszó Oroszlán Szonja számára nem is kérdés az egészségtudatosság, hiszen a szakma ezt minden színésztől megköveteli. „A színpadon alapvetően […]

A Madách Színház 1×3 néha 4, avagy Egyszerháromnéhanégy bemutatója után Oroszlán Szonja örömmel mesélt nekünk a színészi élet kihívásairól, a lovak és a természet szeretetéről.

Természet és állatok

A Madách Színház új, meglepetésekkel teli darabjának Winnie-jét játszó Oroszlán Szonja számára nem is kérdés az egészségtudatosság, hiszen a szakma ezt minden színésztől megköveteli. „A színpadon alapvetően a testünkkel dolgozunk, így nekem is muszáj a legjobb formában lenni, hogy ne hátráltasson semmi, és annyit dolgozhassak, amennyit most” – mondja a színésznő, aki ennek érdekében igyekszik komolyan odafigyelni, hogy miket eszik, mennyit sportol, hogyan él. „Természetesen azonban ez is a korral jár, főiskolásként még nem érdekelt ennyire. Olyankor az ember 3 óra alvással is meg tud csinálni mindent. Azóta ez nem így van, az alvásra, a vízivásra és a sportra esküszöm, ez a három a legfontosabb” – mondja Szonja.

A színésznő egyébként sokat sportol, az edzővel végzett rendszeres izomerősítés mellett legújabb szenvedélye a lovaglás. „Ez azért is jó, mert nem csak a sportról szól, hanem közben kint van az ember a természetben, ami egy egészen más dimenzió. A természet és az állatok megnyugtatják az embert, és jól esnek a lelkének” – magyarázza a színésznő, aki egyébként nem olyan régen, egy barátnőjén keresztül ismerkedett meg a lovaglással. „Első látásra szerelem volt, nem is értem miért nem kezdtem el előbb, de nem is gondolkodtam, hogy folytassam-e.”

szonja2.jpg ()Szonja számára tehát a lovaglás nem csak sport, hanem kikapcsolódás is, így próbál kiszakadni a hétköznapok világából. „Csak addig foglalkozom a munkával, amíg a színházban vagy forgatáson vagyok. Ha hazamegyek, akkor mindig teljesen más programom van: kirándulok, nagyokat sétálok a kutyával, lovagolok. Az állatok és a természet mindig helyrehoz és teljesen kikapcsol” – mondja a színésznő. 

Méregtelenítés és szépségápolás

Szonja szerint a legfontosabb, hogy az étkezések során figyeljünk a helyes mértékre, akkor nem kell aggódnunk a pluszkilók miatt. „Mindent lehet enni, de csak mértékkel” – javasolja a színésznő, aki diétázás helyett inkább a méregtelenítést választja. „Amikor azt érzem, hogy nem tudtam annyira odafigyelni, akkor méregtelenítek. Ez segít, hogy jobban érezzem magam és felfrissíti a szervezetemet” – vallja be Szonja. „Ezt nagyon sokan csinálják a színészek közül, bár nem egyszerű végigcsinálni a kúrát, az ember legszívesebben lekaparná a falat néhány nap elteltével. De megéri, mert utána tényleg jobban érzem magam.”

Színésznőként Szonja bőre is alaposan ki van téve a sminkelés okozta megpróbáltatásoknak, nem véletlen tehát, hogy a szépségápolás is fontos szerepet tölt be az életében. „Nagyon alaposan tisztítom és ápolom a bőrömet, rengeteg krémet használok” – meséli Szonja, aki a bőrápolást alapvetően kozmetikusra bízza. „Mindenféle oxigénes és vitaminos arckezelésekre járok, de javaslom mindenkinek a napi szintű alapos tisztítást. Ha hullafáradt vagyok, akkor se fekszem le sminkben és egy jó hidratáló krém is csodákra képes” – javasolja a színésznő. Szerencsére hajápolás terén kicsit egyszerűbb a helyzet, a színésznő már lassan tíz éve használja ugyanazt a sampont és balzsamot. A szerepekből adódóan sokszor játszik parókában, mely kíméli a haját.

Szonja tippje:

Mosolyogjunk, hiszen ez mindenkinek a napját fel tudja dobni! Ha azzal kezdünk egy napot, hogy rámosolygunk egy idegenre, nem csak neki szereztünk örömet, de mi is jobban fogjuk érezni magunkat.

Hidratálás belülről: A gyönyörű és egészséges bőr egyik titka


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X