Főoldal > AKTUÁLIS > Spanyol olívabogyóval a jó alakért és az egészségért

Spanyol olívabogyóval a jó alakért és az egészségért

alakbőregészségolívabogyó
0

Írta:

A tévhitek ellenére a spanyol olivabogyó 100 grammonként csupán 15 kalóriát tartalmaz, a népszerű nassolnivalók 450-550 kalóriájával szemben. Az alacsony kalóriatartalom főként a 77% fölötti telítetlen zsírsav-összetételnek köszönhető. Ez nem csupán alakunkra, de egészségünkre is pozitív hatást gyakorol. „Valóban igaz, hogy a spanyol olívabogyó jótékony hatással van az egészségünkre, a benne található értékes tápanyagoknak köszönhetően. […]

A tévhitek ellenére a spanyol olivabogyó 100 grammonként csupán 15 kalóriát tartalmaz, a népszerű nassolnivalók 450-550 kalóriájával szemben. Az alacsony kalóriatartalom főként a 77% fölötti telítetlen zsírsav-összetételnek köszönhető. Ez nem csupán alakunkra, de egészségünkre is pozitív hatást gyakorol.

„Valóban igaz, hogy a spanyol olívabogyó jótékony hatással van az egészségünkre, a benne található értékes tápanyagoknak köszönhetően. Érdekessége kétség kívül a kivételes összetételében rejlik, hiszen telítetlen zsírsavat tartalmaz, amely a szív- és érrendszer egészséges működéséért felel, emellett rendkívül gazdag E-vitaminban, ami természetes antioxidáns hatásának köszönhetően gátolja a sejtöregedést. 5%-os rosttartalma miatt pedig az emésztőrendszer működését is segíti” – mondta el Dusa Fanny táplálkozási tanácsadó.

oliva2jo.jpg ()A spanyol olívabogyó 50%-a víz. A közepes zsírtartalmú kicsi magok könnyedén eltávolíthatók a bogyó belsejéből, így megízlelhető a finom húsa. Nem csupán a test számára szükséges aminosavakat tartalmazza, de kalóriaszegény összetételének köszönhetően 7 darab spanyol olívabogyó csupán 37 kalóriát tartalmaz.

A spanyol olíva a bőrre is jótékony hatást gyakorol, magjai természetes mélytisztító hatásúak, eltávolítják az elhalt hámsejteket, és gyönyörű kinézetű bőrt kölcsönöznek.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X