Főoldal > AKTUÁLIS > Nyáron is eltüntetheted a zavaró visszereket!

Nyáron is eltüntetheted a zavaró visszereket!

betegségvisszér
0

Írta:

Eltüntetésüknek számos formája létezik, amelyeket azonban elsősorban a hűvösebb évszakokban aj&

Eltüntetésüknek számos formája létezik, amelyeket azonban elsősorban a hűvösebb évszakokban ajánlanak. Dr. Sepa György sebész, érsebész főorvos egy nyáron is alkalmazható, kíméletes eljárásról, a rádiófrekvenciás műtétről beszélt.

A hajszálerek könnyen kiújulnak

A hajszálerek kialakulásának oka pontosan még nem ismert, de az erekben megnövekedett nyomás döntő tényező. Épp ezért a hajszálerek gyakran jelennek meg a visszerességet kísérő jelenségként, de akár önmagukban is – jórészt nőknél. Főként lábon, esetleg karon, speciális esetekben az arcon, illetve a mellkason bukkannak fel a kékes-lilás kanyargó hajszálerek. Elhanyagolt esetekben a kis erek fala megrepedhet, ami látványos vérzést okozhat. Ezek a jelenségek sokszor olyan komoly gátlást okoznak, hogy az érintettek akár még a legnagyobb melegben is takargatják a csúnyának ítélt testrészüket. Ugyanakkor mivel a probléma leginkább csak esztétikai jellegű, és egészségkárosodást nem okoz, gyakran az orvosok sem tartják szükségesnek annak kezelését. Holott az esetek nagy részében a hajszáleresség folyamatos karbantartást igényel, tekintve, hogy nagy az esély a kiújulásra. 

leg2.jpg ()A lézeres kezelésen túl

A visszerek és hajszálerek kezelésében eddig a hagyományos lézeres műtéteket tekintették a legkíméletesebb eljárásnak. Ám egy speciális rádiófrekvenciás készülék még ennél is kíméletesebbnek bizonyult, tekintettel arra, hogy sokkal kisebb hőmérsékleten éri el a kellő hatást és ez által enyhébb a környező szövetekre gyakorolt hatása is.

– Tulajdonképpen a mikrohullámot használjuk fel a kezelésre, amely magas frekvenciájú energia segítségével hőhatást fejt ki az erekre. Az igen vékony, speciálisan szigetelt tű nagyfrekvenciájú rezgés által kiváltott hőhatás, elpusztítja a kapilláris erek falát és azok tartalmát is. A kezelt érfal összezáródik, a benne lévő vér hirtelen megalvad. Az eljárás szinte fájdalommentes és bármely testrészen elvégezhető, beleértve az arcot, a térd és boka környékét, amelyet egyébként nagyon nehéz kezelni. A kezelést követően nincs szükség kompressziós harisnya alkalmazására, a napozás sem jelent akadályt. Azonban mivel minden eset egyedi, csakis a személyes konzultáció alapján dőlhet el, kinek milyen eljárás válhat be – ismerteti dr. Sepa György.

Rádiófrekvenciával hajszálerek és fő vénatörzsek is eltüntethetők

A belga gyártású rádiófrekvenciás készüléket hazájában és Nagy-Britanniában évek óta alkalmazzák a kis- és hajszálerek kezelésében, és kiemelten ajánlják seprűvénák, pókhálóvénák, telenagiectasiák, vörös foltok és arcon elhelyezkedő hajszálértágulatok kezelésére is. Az így kezelt betegek, akiket már kezeltek lézerrel is, a rádiófrekvenciás kezelést sokkal kíméletesebbnek tartották, enyhébb fájdalomról számoltak be és arról, hogy így nem volt szükség a bőr hűtésére, mint a lézeres kezelés esetében.

A készülék egyszerű alkalmazása, a szövődménymentesség és az enyhe utólagos panaszok miatt alkalmas mind a kisebb oldalágak, mind a nagyobb fő vénatörzsek műtéti ellátására is. A beavatkozás, helyi érzéstelenítésben, altatás, gerincérzéstelenítés, illetve vágás nélkül történik. Minimális traumatikus hatása következtében a beteg a harmadik napon munkába állhat. Mivel minden érkezelést részletes érsebészeti vizsgálat előz meg, így nem okozhat későbbi szövődményt egy fel nem ismert érszűkületből adódó sebgyógyulási zavar sem.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X