Főoldal > AKTUÁLIS > „Vitorlázni szép veszély”

„Vitorlázni szép veszély”

sportveszélyvitorlázás
0

Írta:

Egyre többen választják hobbijuknak a vitorlázást, és töltik szabadidejüket a vízen, egy haj&

Egyre többen választják hobbijuknak a vitorlázást, és töltik szabadidejüket a vízen, egy hajón ringatózva. A vitorlázás fantasztikus élmény, de ha nem válogatjuk meg megfelelően a felszerelésünket, akár maga a pokol is lehet.

Ahhoz, hogy a vitorlázás maradandó és kellemes élmény legyen, nem árt, ha a felszerelést illetően körültekintőek vagyunk, hiszen egy rosszul megválasztott cipő vagy kabát megkeserítheti a vitorlázás élményét.

Amit mindenképp vigyünk magunkkal, ha vitorlázni indulunk, az egy jó minőségű, valóban csúszásgátló deck cipő, polarizált napszemüveg szemünk védelmére, naptej, kalap és UV szűrős fehér póló a leégés ellen, deck nadrág a kényelem miatt, és jó minőségű kesztyű, hogy elkerüljük a hajókötél okozta sérüléseket. Bármilyen szép idő ígérkezik is, mindenképpen készüljünk fel a természet szeszélyeire, és vigyünk magunkkal egy jó minőségű, vízhatlan kabátot is, hiszen ez véd meg minket a széltől és a víztől, extrém helyzetben akár életet is menthet. Itt fontos, hogy a kabát ugyanakkor légáteresztő is legyen, mert a „vizesedés” belülről is jöhet, és ez ugyanolyan kellemetlen lehet.

Hajón aludni, kikötőben ébredni, napközben vitorlázni és a tó közepén lehorgonyozni, hogy megmártózzunk a jéghideg vízben… Aki egyszer kipróbálta, sosem felejti el, milyen érzés suhanni a vízen, hallgatni a hullámok zúgását, órákat a napon perzselődni a szélre várva, vagy épp egy oldalára fordult vitorlásban küzdeni a talpon maradásért a viharban. Ha igazán jó élményekre vágyunk a hajón, fordítsunk figyelmet a felszerelésünkre is!

* Weöres Sándor


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X