Főoldal > AKTUÁLIS > Az öregedés jelei egészségtelen szívet tükrözhetnek?

Az öregedés jelei egészségtelen szívet tükrözhetnek?

betegségöregségráncokszív
0

Írta:

A dán tanulmány kimutatta, hogy akiknek az öregedés három vagy négy jele látszik – zsí

A dán tanulmány kimutatta, hogy akiknek az öregedés három vagy négy jele látszik – zsírlerakodás a szemhéj körül, őszülés, kopaszság, gyűrött fülcimpa – azoknál 39 százalékkal nagyobb valószínűséggel alakult ki szívbetegség és 57 százalékkal nagyobb eséllyel szenvedtek szívrohamot összehasonlítva azonos korúakkal, akik fiatalabbnak látszottak.

“Ha Ön koránál fiatalabbnak néz ki, akkor kevesebb esélye van a kardiovaszkuláris betegségek kialakulására” – mondta Dr. Anne Tybjaerg-Hansen klinológiai biokémikus, a tanulmány szerzője.

A professzor és csapata mintegy 11 ezer résztvevőn nézte meg az öregedés jeleit az 1970-es években kezdődő tanulmány keretében. A kutatás keretében megnézték az öregedés gyakori jeleit, mint a ráncok, az őszülő haj, a kopaszodás.

A 35 éves utánkövetés alatt 3400 résztvevőnél alakult ki valamilyen szívbetegség és több mint 1700 esetnél fordult elő szívroham. Az eredmények azt mutatták, hogy az öregedés bizonyos jelei összefüggnek a kronológiai öregedéssel. A ráncok ugyanakkor nem járnak a betegség fokozott kockázatával, csupán jelei lehetnek annak – mondja a szakember.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X