Főoldal > AKTUÁLIS > Hangolódj az ünnepekre! Európa legszebb karácsonyi vásárai

Hangolódj az ünnepekre! Európa legszebb karácsonyi vásárai

karácsonyünnepvásár
0

Írta: and

Fenyőillat, finom adventi ételek, forralt bor, különleges egyedi ajándékok, karácsonyi zene – mindenkinek

Fenyőillat, finom adventi ételek, forralt bor, különleges egyedi ajándékok, karácsonyi zene – mindenkinek mást jelent a karácsonyi hangulat. Egy biztos: az ünnepi vásárokon mindez megtalálható! Térképezzük fel Európa leghíresebb célpontjait, amelyek autóval, busszal, vonattal vagy fapados repülőjáratokkal könnyedén megközelíthetők Magyarországról.

Bécs

Már a földrajzi közelsége miatt is vonzó a szomszédos Bécs, ráadásul az osztrákok több ünnepi piacon is várják az adventi hangulat szerelmeseit. Szebbnél szebb portékáikat a Rathausplatzon, a Schönbrunn előtt, valamint a Freyung és Spittelberg városrészben kínálják a kézművesek. Az Altwiener Christkindlmarkton csak kézimunka kapható: karácsonyfadíszek, ékszerek, kosarak formájában lehet hazavinni az ünnepi hangulatot.

Nürnberg

A németországi híres karácsonyi vásárok nagy tradíciókkal rendelkeznek. Európa szerte a leghíresebb a nürnbergi, amely először 1628-ban nyitotta meg kapuit. Ha erre járunk, kihagyhatatlan a glühwein, a Nürnberger Bratwurst és a híres gyömbérsör!

nurnberg1.jpg ()

Nürnberg

Prága

A romantikus fővárosban rengeteg nevezetességet tekinthetünk meg, amelyek még szebb látványt nyújtanak, ha decemberben havazik is. A nem túl drága karácsonyi vásárokon betekinthetünk a csehek népművészeti hagyományaiba, a gyermekek simogathatnak betlehemes állatokat: bárányt, kecskét, de még lámát is az Óvárosi vagy a Vencel-téren.

Brüsszel

Lenyűgöző az advent Belgiumban is: az Európai Unió központjában, Brüsszelben, a Place Sainte Catherine környékén és a körülötte lévő utcákban kóstolhatjuk meg a belga csokoládés gofrikat karácsonyra hangolódva.

Bázel

Svájc esetében csak legekről lehet szó: Bázelben található Európa leghosszabb kivilágított karácsonyi utcája, az óvárosban pedig Svájc legszebb és legnagyobb karácsonyi vására. Igaz, hogy itt alaposabban ki kell nyitnunk a pénztárcánkat, de ha erre járunk, mindenképpen érdemes bepillantanunk ebbe a mesés városba.

Koppenhága

Az összes vásár közül a dán fővárosban található a legkülönlegesebb. 1843 óta minden évben a Tivoli Gardens-ben rendezik meg, amely a világ 3. leglátogatottabb vidámparkja. Ezernél is több karácsonyfát állítanak fel és félmillió karácsonyi égővel hozzák ünnepi hangulatba a látogatókat. És ezzel még nincs vége: a tavon lehet korcsolyázni, a vidámpark teljes gőzzel üzemel, és még lovaglásra is van lehetőség.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X