Főoldal > AKTUÁLIS > Ilyenek vagyunk szilveszterkor

Ilyenek vagyunk szilveszterkor

szilveszterünnep
0

Írta:

Erről beszélgettünk Juhász Istvánnal, a Hilton Budapest szálloda nemzetközi hírű séfjével,

Erről beszélgettünk Juhász Istvánnal, a Hilton Budapest szálloda nemzetközi hírű séfjével, Gallusz Nikolett énekes, színésznővel, Léber Barbara divattervezővel és Hajas László mesterfodrásszal.

Juhász István, séf

A szárnyas elkaparja, a malac kitúrja a szerencsét a babona szerint, így a szilveszteri menü összeállításánál ezt én is figyelembe veszem – mondja Juhász István, a Hilton séfje.  – Ez a hajnalba nyúló este itt a Várban az asztalra varázsolja a bőség minden ínyenc kellékét, hogy megidézze az eljövendő gazdagságot. Ilyenkor olyan fogásokat is igényelnek a vendégek, amik nem szerepelnek az állandó étlapon. Reflektorfénybe kerül az osztriga, a kaviár és a szarvasgomba. Külföldi vendégeink annyira nem rendelik alá magukat a szárnyas babonának, kedvelik a kacsa és libamájat, tehát ez semmiképp sem hiányozhat. Számos francia és mediterrán fúziós étel készül az ünnepi menühöz, ami tartalmaz elvárható magyaros ételeket, vagy az oroszok kaviárral, hallal töltött kedvencét, a blinit. Mivel a főzelék igazi magyar találmány, más ország polgárai számára teljesen idegen. A lencsét emiatt salátaként kínáljuk, hogy az Újév ikonikus étele  pénzt hozzon vendégeinknek 2013-ra. Én személy szerint a 35. Szilveszterem töltöm a Hiltonban, reggel 7-től 23:30-ig levezénylem a munkát. Éjfélre mindig hazamegyek, hogy családi körben köszöntsük az elkövetkező évet, melynek első ebédjét már a szállodában készítem.

ruha1.jpg ()Léber Barbara, divattervező

„Ha egy mondatban kellene megfogalmaznom a szalonomból öltözködő hölgyek szilveszteri igényét, akkor így hangozna:  „kis fekete“ szexis változatban. Mi magyar nők valahogy nem színesben képzeljük el az alkalmi megjelenést. A szabásvonalak, díszítések azért megkülönböztetik ezt a „kis feketét“ az év többi eseményén viselt ruhától, jobban hangsúlyoszzák a nőiességet, mélyebbek a dekoltázsok, szabadabb, konvencióktól mentesebb az öltözködés. Ez az éjszaka nem a dresscode-ról szól, mindenki egy kicsit jobban elengedi magát. Vendgeimmel ilyenkor a koktélruhák között böngészünk. Én általában étteremben töltöm az év utolsó napját, és nem tervezem meg előre, hiszen a gyermekeim miatt a karácsony sokkal meghatározóbb. Utána azon kapom magam, hogy mindjárt itt a szilveszter, és csak ilyenkor kezd el foglalkoztatni a gondolat. És igen, én is a szexis kis feketét veszem fel. Aki színes ruhát visel, az komoly eséllyel külföldi“ – mondja nevetve Barbara.

Gallusz Nikolett, énekes, színésznő

„Sokkal jobban szeretek szórakoztatni, mint szórakozni, így szívesen dolgozom szilveszterkor. Ekkor mndig előkerül az ABBA műsor, hiszen ezekhez a dalokhoz évtizedek óta kötődnek az emberek, mindenkinek van róla emléke, még annak is, aki gyerekként hallotta valamelyik kereskedelmi rádióból, vagy megnézte a Mamma mia című filmet. Nemzetközi társaságban is egy közös nyelv, kiválóan lehet rá bulizni, jól táncolható, dallama ottvan a fülünkben, szövegei is belénk ivódtak. Nagyon jól érzem magam, amikor ezeket a slágereket énekelem, ettől lesz igazán ideális a szilveszter számomra. Művészként és emberként is megéltem már néhány időszakot, most próbálok lecsendesedni, kifinomutabb dolgokkal foglalkozom, az árnyalatokban keresem a szépséget. Már nincs funky, Cool and the Gang, leginkább jazz standardeket énekelek a barátnőm éttermében, de az ABBA más. Egy évben egyszer, idén szilveszterkor jó lesz felvenni a flitteres ruhát, és élő diszkógömbként csillogni a színpadon. Nem vagyok különösebben babonás, nem bánom, ha ettől a fellépéstől jövőre sok munkám lesz. Nincsenek kötelező fogadalomtételek sem, de jó apropó az év vége arra, hogy az ember önvizsgálatot tartson, és eldöntsön valamit. Leginkább a változás irányát álmodom meg, amit meg is valósítok. Magát kínálja az alkalom egy-egy belső folyamat elindítására.“

haj.jpg ()Hajas László, mesterfodrász

„A szilveszter  legtöbbünkben az év legnagyobb bulijaként él, hiszen ilyenkor azok is szórakozni mennek, akik máskor nem szoktak. A kötetlenség, lazaság, felszabadultság bujább, kevésbé merev frizurák igényét fogalmazza meg a hölgyvendégek részéről. Hullámok, játékosan göndörödő fürtök, könnyed feltűzések jellemzőek. Nem cél, hogy az látszódjon, hogy egy fodrász órákig dolgozott a végeredményen, viszont hosszú ideig tartania kell a formát, extra igénybevétel esetén is. Ez a legfontosabb szempont. Precíz hajvágás esetén nagy baj nem lehet, hiszen a tincsek a helyükön maradnak. Extravagánsabb formáknál különleges finishtermékeket használunk, nem árt, ha ezekből a vendég is tart a táskájában elsősegélynyújtás céljából, ha széttáncolná  a frizurát.  Bár azt gondolom, hogy ezen az estén nem ennek, hanem a hangulatnak kell tökéletesnek lennie.“


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X