Főoldal > DIÉTA > Virsli helyett ezeket edd szilveszterkor!

Virsli helyett ezeket edd szilveszterkor!

bulidiétaéletmódváltásétkezésnassolásóévsalátaszilveszterújévünnepvirsli
0

Írta:

Finom, egészséges és egyszerűen elkészíthető ételek szilveszterre az unalmas virsli helyett. Idén zárd az óévet egészségesen, hogy az újéved is energiával telve induljon!

A mesterséges ízfokozókkal, adalékanyagokkal telepumpált virsli, a cukros sütemények, és a sós rágcsák könnyen okozhatnak emésztési problémákat, hasmenést, puffadást, de akár szorulást is. Mutatunk néhány ízletes fogást, hogy idén az emésztési problémák és a bűntudat helyett csak az előtted álló estére és az újévre koncentrálhass!

Virsli helyett

A virsli a szilveszteri menü nélkülözhetetlen része? Csak rajtad múlik: válassz helyette valódi húst, azok közül is sovány csirke-, vagy pulykahúst részesítsd előnyben! Só nélküli fűszerkeverékkel pácold be a szeleteket, hagyd állni néhány órát, majd tedd sütőzacskóba, és a sütőben süsd készre! A fűszerezés során használj gyomorerősítő bazsalikomot, emésztésserkentő köményt és anyagcsere pörgető feketeborsot, így nemcsak a hús íze lesz tökéletes, de a gyomorproblémák is nagyobb eséllyel kerülnek el. A sülteket tálald friss salátákkal vagy joghurttal készült francia saláta mellé!

Kölesből ízletes rizottó

A szénhidrát- és zsíranyagcserét kedvezően befolyásoló, vízhajtó tulajdonságáról is ismert kölessel a szilveszteri menüt is színessé teheted. A köles jól funkcionál köretként, de sovány húsokkal készítve finom, a rizottóhoz hasonló főételt készíthetsz belőle. Mivel a kölesnek magas a rosttartalma, a túlevéstől is segít megóvni, ugyanis hamar eltelít, miközben értékes nyomelemekben is bővelkedik: a kölessel káliumot, magnéziumot, valamint vasat is vihetsz a szervezetedbe.

44721347 - millet

Egészséges francia saláta

A francia saláta az egyik legkedveltebb étel szilveszterkor, és jó hír, hogy akkor sem kell lemondanod róla, ha egészséges ételeket szeretnél az asztalra tenni! Néhány összetevőt kell csak lecserélned, és máris kész az egészséges francia saláta: a zöldségeket a szokásos módon párold meg, de a fűszerezésnél himalája sót használj! Az öntet elkészítése során használj dijoni mustárt, őrölt feketeborsot, steviát, friss citromot, és ha túl híg az állaga, egy kevés zsírszegény tejfölt is tehetsz bele! Keverd össze az egészet, majd a hűtöben hagyd összeérni az ízeket, és fogyaszd bűntudattól mentesen!

Ropogtatnivalók

Szilveszterkor a nassokról sem kell lemondanod, számos egészséges alternatíva létezik a ropogtatnivalókra. Ha sósat ennél, akkor a hizlaló chipsek helyett válassz zöldség chipseket és kölesgolyót, amelyeknek akár a natúr, akár az ízesített változata is sokkal egészségesebb, mint a sóban fürdő hagyományos chipsek! A cukros édességek helyett pedig vágj fel gyümölcsöket kockára, hintsd meg fahéjjal, és csurgasd le őket olvasztott, magas kakaó tartalmú étcsokoládéval, majd hagyd megdermedni! Mértékkel, de csemegézhetsz még aszalt, cukormentes gyümölcsökből, és natúr olajos magvakból is, hogy ne csak az óévet zárd egészségesen, hanem az újévet is energiával telve indíthasd!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X