Főoldal > AKTUÁLIS > 41 évesen elhunyt a gyönyörű sorozatszínésznő

41 évesen elhunyt a gyönyörű sorozatszínésznő

betegségsztár
0

Írta: and

Egész Nagy Britanniát megrázta a hír, hogy 41 évesen elhunyt a Coronation Street című sorozat egyik volt

Egész Nagy Britanniát megrázta a hír, hogy 41 évesen elhunyt a Coronation Street című sorozat egyik volt szereplője, Sophiya Haque. A táncosnőből lett modell és színésznő tavaly még teljesen egészséges volt, de karácsony előtt közölték vele: rákos. A diagnózist pedig alig több mint két héttel élte túl.

Azt nem tudjuk, pontosan a rák mely típusa okozta Sophiya halálát. Utolsó napjairól csak annyi biztos, hogy egy londoni kórházban aludt el örökre, miután tüdőgyulladást kapott és vérrög képződött a tüdejében.

A sztárt nemcsak a Coronation Street sorozatból ismert kollégák gyászolják, hanem a Privates On Parade című, West Enden futó darab teljes szereplőgárdája és a rendező is, aki a színház minden dolgozója nevében emlékezett rá.

„Ragyogóan alakította Sylviát a darabban. Erős, bátor, szellemes nő volt, aki maximális fordulatszámon élte az életét. Őszintén hiányoljuk jelenlétét a színházban, és a további előadásokat az ő emlékének ajánljuk” – nyilatkozta a rendező.

Sophiya2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A félig bangladeshi, félig brit származású Sophiyának egyébként a színészet mellett a zene és a tánc volt az élete: már egészen fiatalon, két és fél évesen táncórákra járt szülővárosában, Portsmouth-ban, amit 13 évesen, Londonba költözése után még komolyabb képzésen folytatott.

Táncosként megtanulta, milyen fontos a fegyelem, és hogyan tud energiáival érzéseket közvetíteni a hallgatóság felé. Talán ezt a tudást is használva kezdett a tánc után énekelni, majd műsorvezetőként és VJ-ként tevékenykedni.

Dolgozott az MTV Asiának és a Channel V-nak is, de színésznői ambícióit is ki tudta bontakoztatni. Néhány bollywoodi film után visszatért Nagy Britanniába, és a West Enden kapott szerepeket.

Majd a Coronation Streetben ismerte őt meg az egész ország: ott 2008 decemberétől 2009 júniusáig játszott. Ezután a BBC House of Anubis című sorozatában alakíthatta Senkhara szerepét, 15 részen át.

A magánéletben is nagyon boldog volt. Szerelmével, a rendező David White-tal Knaphillben éltek, és nagy terveket szövögettek: egy lakóhajót szerettek volna építeni, amikor a színésznő beteg lett. Sophiya Haque 41 évesen hunyt el.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X