Főoldal > AKTUÁLIS > A szuper alak titka első kézből: így őrzi vonalait Beyoncé

A szuper alak titka első kézből: így őrzi vonalait Beyoncé

diétasztártáplálkozás
0

Írta: and

Te is elképesztő hangja miatt csodálod Beyoncét? Vagy inkább az a tökéletesség fog meg, amit dalaiban,

Te is elképesztő hangja miatt csodálod Beyoncét? Vagy inkább az a tökéletesség fog meg, amit dalaiban, minden egyes mozdulatában és egy ennivaló kislány boldog anyukájaként is próbál megragadni?

Nos, bármelyik kérdésünkre kezdtél is bólogatni, mi megértünk. Sőt, veled együtt rajongunk a szexi világsztárért, aki a híresztelésekkel ellentétben nem vált dívává, és megdöbbentő sztárallűröket sem vett fel.

Legalábbis erről ír egy külföldi magazin munkatársa, aki nemrég beszélgetett az énekesnővel – többek közt arról is, hogyan őrzi milliók által irigyelt vonalait. „Ez nem volt mindig könnyű dolog számomra. Az alakom sokat változott az elmúlt évek folyamán, és különösen a terhességem során, amikor 26 kilót híztam” – árulta el Beyoncé.

„A pluszkilók leadására viszont alig volt időm, mivel a szülés után 3 hónappal már be voltak tervezve a koncertjeim. Ezt soha többé nem vállalnám be” – tette hozzá nevetve. Majd hangsúlyozta, hogy ma már villámdiéták helyett az egészséges, kiegyensúlyozott étrendet és a rendszeres mozgást tartja fontosnak és követendő példának.

beyonce2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

„A szülés után is arra törekedtem, hogy egészséges ételekkel és sok mozgással, főleg tánccal adjam le a súlyfelesleget” – mesélte a híresség, akiről köztudott, hogy kedvenc mozgásformája a tánc, ami mellett a Pilatest, a bokszot és a futást is nagyon szereti.

Korábban elárulta, hogy hetente legalább öt alkalommal sportol, amit igyekszik a reggeli órákra időzíteni. „8:30 körül eszem egy kis gabonapelyhet, majd körülbelül fél óra elteltével kezdek edzeni. 30 percnyi kardióval indítok, majd 45 percig súlyzós edzés, guggolások, kitörések, fekvőtámaszok következnek” – nyilatkozta.

Bár napjainkban már eszébe sem jut, hogy túl szigorú diétákkal sanyargassa a testét, régebben Beyoncé is kipróbált néhány látványos eredményt ígérő fogyókúrát. A Dreamgirls című mozi előtt juharszirup diétával szabadult meg néhány kilótól.

Ennek értelmében a diétázó legfeljebb 10 napig nem fogyaszthat mást, mint a víz, citromlé, juharszirup és cayenne bors elegyét. Ezzel beindul ugyan a szervezet méregtelenítése és a súlycsökkenés, de a diéta elképesztően veszélyes, hiszen a napi kalóriabevitel az egészséges és fitt nők számára ajánlott érték harmadát, azaz a 600 kalóriát is alig éri el! Így bárki összeeshet a kimerültségtől, főleg akkor, ha olyan igénybevételnek teszi ki a testét, mint egy-egy táncpróba vagy koncert.

Ma viszont már Beyoncé-nak sem jutna eszébe megismételni ezt a veszélyes fogyókúrát. Inkább a mértékletességben és alacsony kalória-, zsír- és kevés szénhidráttartalmú étrendjében hisz. Sok zöldséget fogyaszt, viszont kerüli a kenyeret, a vörös húst és az alkoholt.

A kényeztetést egy-egy jógaóra jelenti számára, illetve olykor nem tud nemet mondani néhány kocka étcsokoládéra sem. „Imádom a csokit, de tudom azt is, hogy nem ehetem mindig csak ezt. A pluszkalóriákat pedig le kell dolgoznom: ha több volt a kényeztetés, akkor egy kicsit többet futok és fekvőtámaszozom” – mesélte egy korábbi interjúban.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X