Főoldal > AKTUÁLIS > Szegedi sebész a világ második legjobb testépítője

Szegedi sebész a világ második legjobb testépítője

egészségorvostestépítő
0

Írta:

A legszuperebb nyári célpont, ahol feltöltődhetsz! Trendi megjelenés szuper áron! Hőhn József natural

A legszuperebb nyári célpont, ahol feltöltődhetsz!

Trendi megjelenés szuper áron!

Hőhn József natural versenyző, vagyis izmai kifejlesztéséhez nem használ semmiféle mesterséges szert. Kemény munka, egészséges étkezés és heti több edzés – ennyi csupán a titok.

Két héten belül magyar bajnok és világbajnoki ezüstérmes lett egy szegedi testépítő – írja a délmagyar.hu. Hőhn József natural versenyző, vagyis izmait kizárólag a kemény munkának köszönheti.

– Nagyjából harminc éve súlyzózok – mesélt a kezdetekről. – Hatévesen kezdtem birkózni, ezt pedig afféle erőnléti edzésként csináltam mellette. Az egyetem alatt a küzdősportot abbahagytam, mert nem tudtam összeegyeztetni a tanulással, konditerembe viszont továbbra is jártam. Aztán a személyi edzőm 2000-ben egyszer megkérdezte: nem lenne-e kedvem versenyen megmutatni az izmaimat. Bár soha nem volt ez célom, végül rábeszélt.

A szegedi férfi élete első versenyén, a magyar bajnokságon meglepetésre második lett. Két évvel később mégis abbahagyta, mert a munkáját fontosabbnak tartotta. – Persze nem az edzéseket – tette hozzá. – Az stresszoldásnak kiváló.

sebesz.jpg ()Így történhetett meg, hogy amikor 2011-ben az edző ismét versenyezni hívta azzal, hogy Szegeden mutathatja meg magát, nem jelentett problémát a közel 10 évnyi kihagyás. Olyan mezőnyben lett harmadik, ahol nem volt feltétel, hogy csak természetes módon lehet izmokat növelni. Tavaly a Natural Szövetség Európa-bajnokságán is elindult, ahol második lett, idén egy héttel ezelőtt megnyerte a magyar bajnokságot, néhány napja pedig világbajnoki ezüstéremmel tért haza a görögországi Zakintosz szigetéről.

Hőhn József „civilben” a Szegedi Tudományegyetem Sebészeti Klinikájának adjunktusa. Mivel akár 200 kilót is kinyom fekve, és 180 kilóval guggol, kollégái azon viccelődnek, hogy át tudná vágni a műtőasztalon a betegeket.

– Természetesen tisztában vannak vele, hogy erős vagyok, de ez nem jelenti azt, hogy durva is – tette hozzá mosolyogva. Sebészként egyébként oda kell figyelnie, hogy a kezét ne terhelje, ehhez különböző eszközöket használ. – Így nem probléma az sem, ha másnap nagyműtétem van – mesélte.

Hőhn doktor szerint egyértelmű: orvosként fel sem merül benne, hogy szteroidokkal tömje magát. – Mégis sokan azt gondolják, hogy kokszolok, mert szerintük ilyen teljesítményt e nélkül nem lehet elérni. Pedig a natural testépítőknek még a vízhajtó is tilos, ellenőrzést pedig bármikor kaphatunk. Én a rendszeres edzésekben hiszek, és a tudatos felkészülésben.

A magyar testépítő bajnok főleg zöldséget, rizst és sovány húst eszik. Kenyeret csak délelőtt, és azt is teljes kiőrlésűt. Versenyek előtt pedig hetekig nem eszik szénhidrátot, hogy szálkásítson, majd másfél nappal korábban hatalmas tál almás-mézes rizs elfogyasztásával tölti fel immár tökéletes formájú izmait.

– A testépítéssel nekem az a célom, hogy minél tovább fiatal maradjak – mondta a 44 éves sebész. – A világbajnokságon van 70 év feletti kategória is, szóval sok időm van még erre a sportra.

Forrás: www.delmagyar.hu

Fotó: Frank Yvette


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X