Főoldal > AKTUÁLIS > 7 tipp: indítsd remek programokkal az őszt!

7 tipp: indítsd remek programokkal az őszt!

program
0

Írta: and

1. Itt a 28. Spar Budapest Maraton! Már 28. alkalommal állnak rajthoz a maratonisták az idei Spar Budapest Maratonon – l&

1. Itt a 28. Spar Budapest Maraton!

Már 28. alkalommal állnak rajthoz a maratonisták az idei Spar Budapest Maratonon – légy köztük te is, vagy menj ki szurkolni a majdnem 20 ezer embert megmozgató eseményre az Olof Palme sétányra, október 13-án. Az eseményen ott lenni kisebb csoda, hiszen Budapest legszebb utcáin, nevezetes épületei előtt futhatsz le 42 kilométert a teljesítés élményéért, vagy egy szép éremért… az biztos, hogy lesz mit mesélned utána! Ha úgy érzed, a maratont nem bírnád, kisebb távokon is rajthoz állhatsz, sőt, családi programmal is várnak a szervezők.

Részletek: www.futanet.hu

“Csinálj sportot a jótékonyságból!”

Csatlakozz az Élménykülönítmény csapatához és segíts a rászorulókon! A sportkedvelők, akik néhány hétre a Bátor Tábor nagyköveteivé válnak, minden esetben egy-egy adománygyűjtési célt tűznek ki maguk elé. Az egyéni kihívást teljesítők azt vállalják, hogy 150 000 forintot gyűjtenek a barátaik, ismerőseik körében, míg a 3-5-fős váltócsapatok 200 000 forint közös összegyűjtésének a céljával vágnak neki a felkészülésnek. További infók: www.elmenykulonitmeny.hu

2. Melankólia. Őrület. Zsenialitás. Költészet.

Ezekkel a kulcsszavakkal írható le a BiTS labo második – 2014 Spring / Summer – kollekciójának hangulata. A magyar-orosz csapat még csak fél éve van jelen a budapesti művészeti világ palettáján, de a kulisszák mögött már 2010 óta készülnek a nagy belépőre. Debütáló kollekciójuk bemutatója elsöprő sikert aratott 2012 májusában, s most ismét egy izgalmasnak ígérkező összművészeti előadással készülnek megcsiklandozni az érdeklődők érzékszerveit. A jövő évben Berlinbe készülő csoport október 21-én este 8 órakor a Jurányi Házba (1027 Budapest, Jurányi utca 1-3.) várja szeretettel a nagyérdeműt, hogy elkápráztassa a szemeket és füleket. Közreműködőként az országos hírű jazz muzsikus Dés András is jelen lesz, aki különböző utős és dallamhangszereken improvizál a show alatt. A Hanggang Kamatayan címet viselő prezentáció a halandóság fogalmát interpretálja, fény és hangjáték, mozgás és divat együttes alkalmazásával.

További infókért katt ide!

katamayan.jpg ()3. Olvass egy mesét! 

Eddig több mint ezren olvastak mesét a kórházakban, de közel 15 000 önkéntes jelentkezett már a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programra. Ha te is szeretnél mosolyt csalni a gyerekek arcára, akkor még jelentkezhetsz: fogj egy mesekönyvet, és vedd az irányt a közelben lévő kórházak valamelyike felé.

„A meseolvasás mindössze pár órát jelent a felolvasó idejéből, de az élmény maradandó mindenki számára” – mondta Tamaskó Eszter önkéntes mesedoktor. „Nagyszerű érzés látni, hogy leköti a gyermekeket egy-egy történet, így kicsit elvonjuk figyelmüket a betegségükről.”

Az elmúlt hetekben számos új kórház csatlakozott a kezdeményezéshez, így több mint 30-ra bővült azon kórházak listája, ahol lehet mesét olvasni. Az önkéntesek pedig egészen december 20-ig választhatnak az időpontok között.

A programba a http://www.khgyogyvarazs.hu oldalon regisztrálhatsz. Ne feledd: neked pár perc, egy kisgyereknek viszont a gyógyulás lehetősége!

4. Fenntartod?

A társadalom labilis, a környezet szennyezett, a gazdaság válságos.  Mindben részed van, mindnek része vagy.  Akarsz róla beszélni? Szeptember 28-án a Millenárison megteheted. 

A hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Fenntarthatósági Nap szinte mindennapos kérdéseket feszeget: társadalmi igazságosságról, a generációs különbségekről, gyereknevelésről, fajok kihalásáról, klímamenekültekről, az innováció határairól.  Ezekről nem lehet eleget beszélni, mert nem vagyunk még elegen, akik beszélünk róla, s túl sokan vagyunk, akik csak beszélnek róla. Arról, hogy mit értünk mi most jóléten és mit jelent valójában a jólét?  Beszélünk, gondolkodunk és teszünk, hogy a társadalom elviselhető, a környezet élhető, a kereskedelem méltányos, – hogy a Föld élhető legyen.

További információ: www.fenntarthatonap.hu

kurtos.jpg ()5. Kürtőskalács fesztivál

A kürtőskalácsot szinte mindenki szereti, hiszen formája hívogató, az íze és az illata pedig elképesztően finom. Máris összefutott a nyál a szádban? Akkor ne hagyd ki az első Kürtőskalács fesztivált, amit a Deák térnél, a Városháza Parkban rendeznek meg, október 11-13 közt.

A kürtőskalács elkészítésének és ízesítésének számtalan módja van, így a fesztiválon, faszénen vagy olajban sütve, végtelen számú íz variációban és számos méretben lesz kapható. Sőt bemutatkozik a „Kürtőske” is, a modern minikalács, és kóstolhatsz igazi kürtőskalács ínyencségeket, mint a Kürtős Krémes, a Csokicseppes Kürtőskalács, vagy Kürtős Csapágy. Emellett kipróbálhatsz olyan újdonságokat is, mint a teljes kiőrlésű lisztből, vagy glutén-, és laktózmentes alapanyagokból készült kürtőskalácsot.

További infók és részletes program itt.

6. Világsztár koncertezik hazánkban

Just The Way You Are, Grenade, Treasure… ugye te is folyton Bruno Mars dalait dúdolod? Akkor van egy jó hírünk számodra: még vannak jegyek a november 7-i budapesti koncertjére. Az elképesztő hangú világsztár a Papp László Budapest Sportarénában fog fellépni, és bizony a rajongók már vágják a centit a nagy napig…

Bruno Mars egyébként sokkal több, mint a lányok kedvence: Fél tucat slágerlista-vezető dalt és több mint 45 millió eladott kislemezt mondhat magáénak. Ahogy a New York Times jellemezte: „ő az egyik legsokoldalúbb és legjobb popelőadó, akinek könnyed és soulos hangja van, amit nagyszerűen tud variálni akár több zenei stílusban is”.

Több mint egymilliárdos nézettséggel büszkélkedhet a YouTube-on, díjak sokaságát tudhatja magáénak, többek között Grammy az “Év Férfi Előadója” és ASCAP az “Év Dala” díj, valamint Billboard, BRIT Award, American Music Award, MTV Music Award és a People’s Choice Award is áll már a polcán. Emellett jelenleg ő tartja a leghosszabb TOP10-ben eltöltött idő rekordját a férfi előadók között. A többit meglátod, illetve meghallod majd budapesti koncertjén. További infókért és jegyinfóért katt ide!

7. Tennis Classics – már kaphatóak a jegyek!  

Ferrer, Tsonga, Haas, Baghdatis, Rafter, Wilander. Öt új, hazánkban eddig sosem látott sztár és egy régi ismerős lesz a 6. Tennis Classics vendége 2013. december 3-án a Papp László Budapest Sportarénában. Izgalmasan hangzik? Bizony, az lesz, hiszen a Tennis Classics ismét új lendületet kap, és minden eddiginél izgalmasabb programmal várja rajongóit. Hat olyan játékost sikerült Budapestre csábítaniuk, akik közül ötöt még sosem láthatott a hazai publikum, és mind-mind meghatározó alakjai a tenisz világának. Pat Rafter, Mats Wilander, Marcos Baghdatis, Tommy Haas, Jo Wilfried Tsonga, David Ferrer… mi már alig várjuk, hogy élőben lássuk a meccseiket! Jegyek szeptember 10-étől kaphatók.

További infókért kattints ide vagy ide!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X