Főoldal > AKTUÁLIS > Hiánypótló konferencia a generációkról

Hiánypótló konferencia a generációkról

előadásgenerációkkonferenciaprogramprogramajánló
0

Írta:

Mit tudnak mondani, átadnak egymásnak a különböző generációk? Ezzel az érdekes kérdéssel foglalkozik a Generációk Bölcsessége konferencia, amelyet június 22-én Budapesten rendeznek meg. Hadd áruljunk el még néhány dolgot a rendezvényről.

Feldmár András, dr. Buda László, F. Várkonyi Zsuzsa a nagyöregek, akik több évtizedes szakmai múlttal, hihetetlen tudással és élettapasztalattal rendelkeznek, ők, akik még a múlt század közepe körül születtek. De vajon mit tudnak mondani, átadni a legifjabb generációnak, azoknak, akik már ebben az évszázadban, évezredben születtek? Vagy éppen a következő generáció képviselői, Braskó Csaba vagy Illés Gabriella, akik az öregek és a nagyon fiatalok között mintegy középsőként állnak, mit tudnak átadni az őket megelőző és követő generációknak? És a legfiatalabbak? Tóth Máté alias Tibi atya, Döbrösi Laura, Pohner Ádám miben lehet példakép nem csak a kortársaiknak, hanem éppen az idősebb generációnak?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre igyekszik választ adni a Generációk Bölcsessége konferencia. Az esemény keretében egy hiánypótló és érdekfeszítő napot tölthetünk több nemzedék kiemelkedő személyiségeivel. Megtudhatjuk, hogy mit tud a tegnap és a holnap generációja az életről, boldogságról, érvényesülésről, nehézségekről, célokról? És ami még érdekesebb: hogy mi az, amit másképpen tudnak?

A Generációk Bölcsessége egy egész napos rendezvény, amelyen 10 előadó osztja meg mindazt a tapasztalatot, amire úgy tett szert, hogy valami kiemelkedőt ért el. Az előadók szeniorok és juniorok, tapasztaltak és tapasztalatlanok, de egyvalami közös bennük: mindannyian valami egészen lenyűgözőt tudnak felmutatni a saját területükön.

GENERÁCIÓK BÖLCSESSÉGE

Időpont: 2019. június 22., szombat 9:00-18:30

Helyszín: Lurdy Ház – 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.

További információ és jegyvásárlási lehetőség végett kattints ide.

Az előadókról:

Feldmár András

Feldmár András pszichoterapeuta, a Kanadai Pszichológusok Egyesületének örökös tagja, 1940-ben született Budapesten, 16 éves korában szökött meg Magyarországról, és Kanadáig meg sem állt. 1974-ben ismerkedett meg R. D. Laing skót pszichiáterrel, és ez a találkozás egy életre meghatározta Feldmár tudományos munkásságát, a világhoz való viszonyát. Laing tanítványaként, barátjaként és szakmai örököseként tekint magára. Számos nemzetközi pszichoterápiás kutatás vezetője és részese Európában, Kanadában és az USA-ban, dolgozott többek közt az ENSZ megbízásából Ukrajnában és Koszovóban. Feldmár a mai napig aktívan dolgozik Kanadában és az USA-ban terapeutaként, tanít, illetve számos szervezet számára végez tanácsadói munkát.

Dr. Buda László

Dr. Buda László pszichoterapeuta, egykori egyetemi tanszékvezető, a Szomatodráma és az Ultrarövid Terápia módszerek megalkotója és tanítója, valamint két gyermek édesapja. Mielőtt országos ismertségre tett szert 25 évig vezetett egyéni terápiákat, önismereti csoportokat, vállalati tréningeket. Rendszeresen ad elő a Nyitott Akadémia rendezvényein, öt könyv szerzője, amelyek közül legismertebbek a „Mit üzen a tested?” és a „Mit üzen a lelked?” című bestsellerek. Könyvein, előadásain, tanfolyamain keresztül már sok tízezer ember számára mutatta meg az utat a testi-lelki egészség és a derűs élet felé. A www.budalaszlo.hu weboldalon számos érdekes cikkel és videóval várja az érdeklődőket.

F. Várkonyi Zsuzsa

F. Várkonyi Zsuzsa pszichológusnak komoly szerepe van szakmája hazai ismeretterjesztésében, érthető és hiteles hangon ír saját pszichológusi tapasztalatairól. Hét pszichológiai tárgyú könyve és számtalan, gyűjteményes kötetben megjelent tanulmánya olvasható. Mind a mai napig dolgozik pszichoterapeutaként, de évtizedekig tartott személyiségfejlesztő tréningeket is, valamint népszerű előadásokat, például a Klub Rádió Kontakt című rovatában. A Momentán improvizáló társulat pszichológiai sorozatának, a „Fröccs”-nek 100 előadáson át volt szakértője. Szépirodalmi könyve, a „Férfiidők lányregénye” három magyar és egy német kiadást ért meg eddig, és most készült el a belőle forgatott film, amely „Akik maradtak“ címmel lesz hamarosan látható a mozikban és a tévében.

Braskó Csaba

Braskó Csaba üzleti tanácsadó, szemléletfejlesztő, stratégiai gondolkodást tanít a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. 18 éve foglalkozik szemléletfejlesztéssel, két évtizede tanulmányozza a kiemelkedően sikeres emberek gondolkodását, és tucatnyi interjút készített hazai milliárdos vállalkozókkal. Egyike annak a kevés tanácsadónak, akinek a munkásságáról az országban a legtöbbet lehet tudni: Szemléletfejlesztés weboldalán több mint kétszáz ingyenesen elérhető cikk olvasható egy email minitréning keretein belül, ezt a minitréninget pedig már 200.000-nél is több ember olvassa rendszeresen. A Múzsa című bestseller könyve alapján bárki megismerheti munkamódszerét, a könyvről pedig már közel 1500 olvasói visszajelzés született, ami rekord nem csak a magyar könyvek között, de még az Amazonon az amerikai bestsellerek között is kiemelkedő.

Borsi Flóra

Borsi Flóra vizuális művész ugyan még csak 26 éves, játékosan szürrealista, képeivel mégis sorra halmozza a rangos külföldi elismeréseket: volt kiállítása Londonban, Isztambulban, hívták Detroitba egyetemi előadónak.

Az ő képével nyílik meg a Photoshop, művei megvásárolhatóak a neves Saatchi galériában, és nem utolsósorban egy fotóját kiállítják a párizsi Louvre-ban.

A nemzetközi sajtó többet ír róla, mint a magyar. Fotós projektjeiről írt már többek között a BBC, a Huffington Post, a My Modern Met, sőt, a The Guardian is.

Döbrösi Laura

Döbrösi Laura, mivel nincs más választása, mindig a jelenben él, és valamiért színésznő. Ám kisgyerekkorában régész szeretett volna lenni, aztán háborús helyszíni tudósító, most pedig jövőkutató. Persze azt is nagyon élvezi, amiből éppen a kenyerét keresi. Korához képest nagyon sok filmben és sorozatban szerepelt már, jelenleg szabadúszó színészként 7 színdarabban játszik Budapest-szerte. Soha nem unatkozik, az egy helyben ülés az egyik kedvenc hobbija. Fekete macskájától állatnyelven tanul. Szabadidejében a természetet járja. A Zengető Fesztivál egyik lelkes szervezője, hisz benne, hogy a környezettudatosságot a legjobban úgy lehet terjeszteni, ha közben kultúrát is közvetítünk, és mindannyian jól szórakozunk. Kedvenc dolgai az Erdő, a Tenger, a Hold és a Közönség és sajnos a kesudió.

Illés Gabriella

Karrierjét a Riporter kerestetik! című műsorban kezdte, majd hamarosan már szerkesztőként, főszerkesztőként, végül rendezőként dolgozott az egyik kereskedelmi csatornánál. 2008-tól pedig már producerként jegyzett olyan nagy showműsorokat, mint a Megasztár vagy A Nagy Duett, miközben munkáival minden magyar szakmai- és közönségdíjat megnyert. 2012-ben ő indította útjára a TV2 csoport kábeltelevízióit, és 6 éven át vezette a TV2 Akadémiáját. 2013 óta a TulipánTündér Produkció tulajdonosa és producere, A Játékkészítő pop-show-musical ötletgazdája, az ÁLOMUTAZÓ megálmodója, és emellett az Andrássy Élményközpont létrehozása is az ő nevéhez fűződik.

Jancsó Gergely

Jancsó Gergely soha életében nem dolgozott egyetlen percet sem. Ennek oka egyszerű: gyerekkori hobbijából él, így amit csinál sohasem érzi tehernek.

Építészeti- és enteriőr területekre specializálódott fotósként egy különleges technikával készíti el gyönyörű képeit, és fiatal kora ellenére már szakmája csúcsait ostromolja. Munkájára külföldön is felfigyeltek, emiatt a világ minden tájára hívják őt dolgozni. Ezáltal sikerült már beutaznia a fél bolygót, sok más mellett fotózta már Bali luxusvilláit, Szingapúr, Tokió és Bangkok felhőkarcolóit, San Francisco és a Kanári-szigetek luxusszállodáit, gyakorlatilag bejárta a világ legszebb helyeit munkája során.

Pohner Ádám

Pohner Ádám 17 évesen kezdett érdeklődni a főzés iránt, ami annyira megtetszett neki, hogy hamarosan eldőlt: ez lesz az ő szenvedélye. Ádám tehetségére mások is felfigyeltek, ennek köszöngetően már nagyon fiatalon igazán nívós helyeken dolgozott: a MÁK Bistróban, az Olimpia étteremben, az Alabárdos Étteremben, de eljutott Észtországba is. A gasztronómia legrangosabb versenyén, a Bocuse d’Or-on a legfiatalabb indulóként vett részt több alkalommal is, a hazai fordulóban 22 évesen második lett, tavaly pedig már meg is nyerte.

Tóth Máté

Tóth Máté neve egyelőre még csak keveseknek cseng ismerősen, internetes alteregója azonban a legnagyobb magyar követőtáborral rendelkező híresség, aki nem más, mint Tibi Atya, a fiktív, humbákföldi lecsúszott pap. Máté a Humbák Művek cégcsoport alapítója, tulajdonosa. Hat évvel ezelőtt az induláskor még csupán poénok – ma azonban már Magyarország legnagyobb online márkája, két belvárosi kocsma, webshop, könyvek, saját fesztivál, továbbá egy marketingügynökség és számos egyéb projekt fűződik a nevéhez.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X