Főoldal > MOZGÁS > Akadémia a terepfutók következő generációjának

Akadémia a terepfutók következő generációjának

futásSalomonterepfutás
0

Írta:

Kint a szabadban, fent a hegyeken számos tettre kész fiatal van teli szenvedéllyel és álommal, akiket példaképeik inspirálnak vagy pusztán az outdoor sportok szerelmesei.

Közülük páran nem is sejtik, hogy mennyire tehetségesek. A legtöbben fel sem fogják, hogy ők azok az atléták, akik a sport jövőjére nagy hatással lesznek. A Salomon küldetése, hogy megtalálja a világban ezeket a fiatalokat és egy rendkívüli hétre összehozza őket.

A Salomon Running Academy 2015-ben indult. A toborzáson és tehetséggondozáson túl, a legfőbb célkitűzése egyesíteni a futók két generációját, hogy a sportág eredeti szellemiségét átadják és gyarapítsák. “Szeretnék valamit visszaadni a sportnak, amit szeretek azáltal, hogy aktívan segítem a jövő nemzedékét “ – mondja Jonathan Wyatt az egyik veterán atléta, Anna Frost és Max King mellett.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ez nem arról szól, hogy a fiatal sportolók egymással versenyeznek, és a végén kihirdetik a nyertest. “Nem az a cél, hogy Te legyél a legjobb, hanem a hozzáállásunk segítsen abban, hogy közösen elérjük a legjobbat miközben jól is érezzük magunkat.” – mondta Micha Steiner, egy fiatal svájci sportoló, aki a 2015-ös Salomon Running Academy résztvevője volt. “A futás jó hangulatban vonzza a fiatal tehetségeket és tartja a sportot mozgásban.” – ebben hisz Greg Vollet az esemény szervezője, aki gyorsan rámutatott a 2015-ös esemény rendkívüli hatására, hogy a csoportból még a mai napig is sokaknak szárnyal a karrierje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A következő akadémián résztvevők is határtalan energiára számíthatnak a terepen. Ehhez kapcsolódóan termékfejlesztésekkel egybekötött workshopokat is szervezünk, és saját tapasztalatukat megosztva sportolók adnak tanácsot a fizikai és mentális felkészüléshez. Az esemény 2016 májusában lesz , Garmisch-Partenkirchenben, Németországban. Jelentkezhet minden 16-25 éves fiatal futó, bárhonnan a világról. “Mindenekelőtt a legfontosabb a szenvedély megosztása. Az a legjobb a lelkesedésben, hogy fertőző.” – mondja Vollet.

#salomonrunningacademy

További információk a Salomon Running Academy 2016, részletek és jelentkezés a linken:
www. Runningacademy.salomon.com


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X