Főoldal > AKTUÁLIS > 58 kilót fogyott a sztárséf

58 kilót fogyott a sztárséf

fogyásgasztroséftúlsúly
0

Írta: and

180 kiló. Ennyit mutatott nemrég a mérleg, amikor a chicagói sztárséf, Graham Elliot felállt r&aacute

180 kiló. Ennyit mutatott nemrég a mérleg, amikor a chicagói sztárséf, Graham Elliot felállt rá. Ő pedig rögtön tudta, ez nem lesz így jó, változtatnia kell, ezért orvosi segítséget kért. Több megoldás is szóba jött, de a szakács végül a végleges gyomorcsökkentést választotta, melynek folyamán gyomrának egy részét eltávolították.

A műtét óta csak öt hónap telt el, de Graham máris 58 kilót fogyott, és azt mondja, sokkal jobban érzi magát a bőrében. „Egészségesebb és fittebb vagyok. A műtét óta az étkezésemen is változtattam, és kocogni kezdtem” – nyilatkozta nemrég a 36 éves híresség, aki azóta sorra indul a különböző futóversenyeken.

„Már nyáron elkezdtem mozogni, és nemrég rájöttem, mennyire szeretek futni, illetve versenyezni. Amikor áthaladok a célvonalon, az mindig csodálatos, olyankor elönt az az érzés, hogy tényleg megcsináltam. Elégedett vagyok magammal” – tette hozzá.

Grahamnél tehát nem jelentett gondot a sport, a mozgás megszeretése, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell nehézségekkel szembenéznie a mai napig. „A legkeményebb dolog a kísértés… ha a barátaim gyorséttermi kosztot esznek, vagy csokis sütit sütnek, nehéz ellenállni” – árulta el.

eliot2.jpg ()A háromgyerekes apuka kitartó, és műtétje óta mindig megállta, hogy ne egyen egészségtelen ételeket. „Át kell állítani az agyunkat. Arra kell gondolnunk, hogy ezek az ételek az ellenségeink, így kevésbé fogjuk megkívánni őket. A múltkor például nagy buli volt az éttermemben, sült csirkével meg minden ilyesmivel, de én egy falatot sem ettem belőle, mert tudom, hogy nem lenne érdemes elcsábulni” – magyarázta.

Graham száműzte étrendjéből a zsíros és cukros ételeket, valamint igyekszik a mennyiségekre is jobban figyelni, mint korábban. Sokszor eszik, de mindig csak kis mennyiségeket, ami újdonságot jelent számára a korábbi kiadós lakomák után.

Persze sokan kételkednek abban, hogy séfként tartósan be tudja tartani a „nem kóstolom meg azt az ételt, mert egészségtelen” elvet. Mások viszont csodálják őt az elért eredményei miatt, és bíznak abban, hogy talál valami megoldást, amivel mindenki jól jár: az éttermébe látogatók, és ő maga is. Megint mások valószínűnek tartják, hogy főzés helyett hamarosan inkább a sporttal foglalkozik majd.

Erre ő maga is utalt egy interjúban. „Folytatnom kell a munkát. Nem ülhetek otthon egész nap, arra várva, hogy majd lefogyok… az új céljaim kerültek most nálam a középpontba a kaja helyett” – mondta.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X