Főoldal > AKTUÁLIS > 5+1 szuper programtipp januárra

5+1 szuper programtipp januárra

jégtánckoncertprogramszínház
0

Írta: and

Bár az év első hónapjában sokan másra sem vágyunk, mint egy kis bekuckózásra és forr&

Bár az év első hónapjában sokan másra sem vágyunk, mint egy kis bekuckózásra és forró csokira a jó meleg szobában, azért a januárnak nem kell az elkényelmesedésről szólnia. Fogd kézen a párodat, a legjobb barátnődet vagy a gyerekeket, és irány a város – indítsd ezekkel a remek programokkal a 2014-es évet!

Cirkusz a javából!

Izgalmas és látványos programot keresel a hétvégére, esetleg olyat, ahová az egész család ellátogathat? Akkor a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivált ajánljuk, amit idén január 9-e és 13-a közt rendeznek meg. Világhírű artisták, nemzetközi díjas produkciók és a cirkuszvilág színe java látogat el a Fővárosi Nagycirkuszba, ahol immár 10. alkalommal varázsolják el a közönséget. A jubileumi eseményen a Casselly család Arany Bohóc-díjas elefántszáma mellett látható lesz Don Christian, Európa egyik legnépszerűbb bohóca, az ukrán The Godfathers táncos akrobatika csoport és a cirkuszművészet egyik legjobb lengődrót számával a kínai Huang Yang. A rendezvény január 13-án látványos gálaműsorral zárul, ekkor rendezik az ünnepélyes díjkiosztót is.

További infók itt!

Műkorcsolya és jégtánc EB – ne hagyd ki!

Ha szereted a téli sportokat, és a táncért is odavagy, le mernénk fogadni, hogy már rég megvetted a jegyed a Műkorcsolya és jégtánc EB-re. De ha még nem, akkor idejében szólunk, még átszervezheted a programod, és ellátogathatsz a rendezvényre. Utoljára 10 éve rendeztünk Műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságot, de sokan még emlékeznek rá, milyen fergeteges élmény volt élőben látni a sportág legnagyobb sztárjait. Idén szinte már minden versenyző a szocsi téli olimpiára készül, de biztos, hogy mindent beleadnak majd január 13. és 19. között a budapesti EB-n is.

Részletes programért és jegyinfókért katt ide!

jegtanc.jpg ()Mary Poppins a Madách Színházban

Szeretnél egy kicsit elmerülni a csodák világban, és egy bájos, szórakoztató színdarabot látni a kedveseddel, barátnőiddel vagy a gyerekekkel? Akkor ne hagyd ki a Mary Poppinst a Madách Színházban! „Az égen minden csillag néked ragyog, Megtörténhet bármi, hogyha hagyod…” énekli a musical címszereplője. Mary Poppins mágikus erejű figuráját Pamela Lyndon Travers, újságíró, színésznő, táncosnő találta ki. Évtizedeken át írta, regénnyé, sőt regénysorozattá formálta az epizódokat, még 90 évesen is dolgozott rajta.

1964-ben film, majd 2004-ben Travers történetei és a film alapján színpadi musical született. A szövegkönyvet Julian Fellowes készítette, a zenét Richard M. Sherman és George Stiles szerezte, a dalszöveget Robert B. Sherman és Anthony Drewe írta. Azóta a világ színpadairól levehetetlen, rengeteg díjat nyert sikerdarabbá vált, felnőttek és gyerekek gyönyörűségére. A siker titka az az utánozhatatlan báj, amellyel a musical egybeötvözi a környező világ hétköznapjait a tündérmesék varázslatával.

Jegyinfó, játszási napok és szereposztás: www.madachszinhaz.hu 

A szerelem természete

Ha te is sokat gondolkodtál már a szerelem természetén, jó és rossz érzéseken, pillanatokon, és szívesen megnéznél ehhez kapcsolódóan egy nem mindennapi táncos produkciót, akkor A szerelem természetét ajánljuk, amit az MU Színházban nézhetsz meg január 15-én este 8 órától. A darabot a Radioballet kétszemélyes legénysége, Egyed Bea és Újvári Milán független táncművészek adják elő. Ők ketten megkísérlik a lehetetlent, vagyis mélyre ásnak a szerelem, mint az intenzív érzelemcsomag természetébe, hátha felböfögi a válaszokat. Fókuszban a szerelem konstellációjában vizsgált személyesség és közügy, mindez Bukowski és Radnóti szövegei mentén, látványos táncszínházi keretekre komponálva.

További infókért és jegyárakért katt ide!

Jazz Showcase – hagyd, hogy elvarázsoljanak!

Ez lesz a hetedik! A Jazz Showcase – Jazz-tehetségbörze folytatódik, hiszen tehetséges jazzmuzsikusokból felettébb gazdag a hazai kínálat, a Művészetek Palotája pedig örömmel ad bemutatkozási lehetőséget a legkiválóbbaknak, országhatáron innen és túlról is. Az elmúlt két esztendőhöz hasonlóan ismét nemzetközi börze kerekedik a vízkereszt utáni első hétvégén: a rendezvénysorozat ez alkalommal a német és a török színtérről invitál ifjú reménységeket. De lesznek magyar előadók is, akik a duótól a kvartettig igen változatos felállásokban szólnak hallgatóikhoz. Mindnyájukról elmondható, hogy díjak sokaságát nyerték el (Tálas Áron például friss Junior Prima-díjas). Átlagéletkoruk alacsony, mégis mind a hat magyar jazzegyüttes tudatosan keresi saját zenei szókincsét, kompozíciós nyelvezetét. A Jazz Showcase január 10-én 16 és 19 óra közt kerül megrendezésre, a belépés díjtalan. Rendező: Művészetek Palotája

Részletes programért katt ide!

Bon Jovi kontra Bryan Adams?

Szereted a nyolcvanas, kilencvenes évek és napjaink zenéit, és nem egyszer álmodoztál már arról, hogy egy színpadán láthatod kedvenceidet, mondjuk Bryan Adamst és a Bon Jovit? Nos, a világsztárok ugyan nem érkeznek mostanság Budapestre, de két hazai tribute zenekarnak köszönhetően a „nagyok” fellépéseihez meglehetősen hasonló élményben lehet részed, ha ellátogatsz a Muzikum Klub és bisztróba, január 18-án este. Lesznek jó zenék, világslágerek, sőt, sztárvendég is – egy idei X-faktoros versenyző, Bozsek Márk, de a zenekarok valószínűleg készülnek még néhány meglepetéssel. A jó szórakozás és a remek hangulat garantált!

További infók az esemény Facebook oldalán.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X