Főoldal > AKTUÁLIS > Vér nélkül született egy amerikai kislány

Vér nélkül született egy amerikai kislány

betegségegészségkisbabaszületésvér
0

Írta:

Hope Huarez szülei már születésének pillanata előtt felismerték, hogy valami nincs rendben – adta h&iacute

Hope Huarez szülei már születésének pillanata előtt felismerték, hogy valami nincs rendben – adta hírül a Health Hub.

‘Nagyon sírt és sápadt volt’ – emlékezett vissza Josh Juarez, a kislány édesapja. A kaliforniai Fontain Valley-ben élő pár félelme akkor igazolódott be, amikor az orvosok az újszülött lábából megpróbáltak vérmintát venni, amiből alig egy csepp jött.

Ennek oka, hogy Hope születése előtt ‘a méhen belül magzati-anyai vérzés következett be, aminek a révén a kisbaba a születése előtti órákban vérének 80 százalékát elvesztette’ – mondta Marielle Nguyen neurológus, hozzátéve, hogy az egyetlen remény ilyenkor a túlélésre a vérátömlesztés.

Az anya szerencsére időben felismerte, hogy baj van, s három héttel a szülés eredeti terv szerinti időpontja előtt jelezte az orvosoknak, hogy valami baj van, ezért sürgősségi császármetszést hajtsanak végre. A 27 éves anya elmondta, akkor kezdett el aggódni gyereke egészsége miatt, mikor abbahagyta a rugdosást. ‘Általában félórán belül tízszer rugdosott’ – mondta.

Köszönhetően a gyors felismerésnek, megmentette gyereke életét. Az orvosok elmondták, a ritka betegség oka nem ismert és gyógymód sincs rá, az egyetlen lehetőség a túlélésre az a felismerés.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fotó: news.yahoo.com


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X