Főoldal > AKTUÁLIS > Hódítsd meg a Gellérthegyet a SALOMON HERVIS CITYTRAIL BUDAPEST futóversenyen

Hódítsd meg a Gellérthegyet a SALOMON HERVIS CITYTRAIL BUDAPEST futóversenyen

edzésfutáshegymozgásprogramterepfutásváros
0

Írta:

 2014. szeptember 20-án SALOMON HERVIS CITYTRAIL Futónapon mindenki megmérettetheti magát a budapesti Gellé

 
2014. szeptember 20-án SALOMON HERVIS CITYTRAIL Futónapon mindenki megmérettetheti magát a budapesti Gellérthegyen. A különleges helyszínen megrendezendő versenyen 4.5 és 9 kilométeres távokat is teljesíthetnek, emellett lesz 500m-es gyermekfutam, 2.5 km családi futás és 3.5km nordic walking túralehetőség és pénzdíjas extrém lépcsőfutás is, valamint több ismert sportoló és művész között Száraz Dénes, Kovács „Kokó” István és Kökény Roland is megméretteti magát.
 

A hétvégi gellérthegyi futóverseny szakmai partnere a Budapesti Atlétikai Szövetség, fő támogatója a Salomon márka hazai képviselője, az Amer Sports Austria GmbH. Magyarországi Fióktelepe és a Hervis. A Salomon a programmal kívánja Magyarországon is tovább népszerűsíteni a márka idén bevezetésre került új koncepcióját a CITYTRAIL-t, amely a terepfutás élményét és szabadságát ötvözi a városi környezettel. A kezdeményezés lényege, hogy arra buzdítsák a futást kedvelő városiakat, hogy bátran fedezzenek fel új útvonalakat a lakóhelyük környékén, hogy olyan dolgokat vehessenek észre, amelyeket a megszokott úton eddig nem láttak. Ennek jegyében a szervezők garantálják, hogy a futónapon résztvevők eddig ismeretlen arcát fogják felfedezni a Gellérthegynek.
 
A CITYTRAIL koncepció nem csak a világban, de hazánkban is számos követőre lelt már eddig is, hetente többször is tartanak közösségi futóedzéseket, amelyeken szakértő edzők segítségével sportolhatnak a részvevők. Az ingyenes edzéseken lehetőség van új futóútvonalak megismerésére, a városban rejlő szépségek újra felfedezésére. A programhoz egyébként már számos sportoló és ismert ember is csatlakozott, például Száraz Dénes színész rendszeres résztvevője a közös tréningeknek, épp úgy, mint Kovács „Kokó” István, aki szintén elkötelezett CITYTRAIL futó, vele is gyakorta összefuthatunk a város ismert futóterepein. Kökény Roland olimpikonunk szintén a városi terepfutás szerelmese, ezért mind a hárman részt vesznek a SALOMON HERVIS CITYTRAIL BUDAPEST Futónap valamelyik versenyszámában.

citytrail2.jpg ()
 
A város megismerésén kívül fontos, hogy a szabadban való mozgásra is felhívják a figyelmet, ezért a gyermekfutamra, a 2.5 kilométeres családi futásra és az azt követő nordic walking túrára ingyenesen lehet nevezni, és az az iskola, amelyik a legtöbb diákkal képviselteti magát a futórendezvényen, elismerésben és külön díjazásban részesül. És hogy minden sportolói réteg megtalálja a kellő kihívást, a rendezvényt egy pénzdíjas lépcsőfutás zárja majd kora délután korlátozott számú résztvevővel. A versenyzőknek lépcsőkön felfutva kell meghódítaniuk a Gellérthegyet, és a leggyorsabb férfi és női versenyző 50-50.000 forinttal lesz gazdagabb a nap végén. A helyszínen egészséges ételek, gyermekprogramok, masszőrök, egész napos sportos színpadi programok várják az érdeklődőket, akik a Mediline Egészségház és a Biopont jóvoltából egészséges frissítő csomagokat is kapnak a rajtcsomagok mellé. Szentgyörgyi Rómeó és az Oxygen Wellness Klub oktatói gondoskodnak a profi bemelegítésről és az egész napos mozgásról, a rendezvény házigazdája Harsányi Levente.
 
Részletes program:
https://www.facebook.com/events/279158772246476/
https://www.facebook.com/mienkaterep
http://www.bpatletika.hu/doks/vkiirasok/573.pdf


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X