Főoldal > AKTUÁLIS > Így érte el az álomalakját: 45 kilót fogyott a családanya

Így érte el az álomalakját: 45 kilót fogyott a családanya

anyacsaláddiétaéletmódváltásétkezésfogyásgyerek
0

Írta: and

 A legtöbben hajlamosak vagyunk kifogásokat keresni, legyen szó akár egy nem kívánt családi l&

 
A legtöbben hajlamosak vagyunk kifogásokat keresni, legyen szó akár egy nem kívánt családi látogatásról, akár egy-egy otthoni vagy munkahelyi feladatról, akár az edzésről. Sokáig így volt ezzel Kim Lee is, mígnem súlya bőven száz kiló fölé kúszott, és tudatosult benne, hogy változtatnia kell.
 
„Volt egy szörnyű rémálmom. Ez arról szólt, hogy kigyulladt az otthonunk, és én nem tudtam kijutni, mert a tűzoltók nem tudtak kiemelni az égő ágyamból. Rettenetes volt. Ekkor határoztam el, hogy tennem kell valamit a túlsúlyom ellen” – mondta az egyik brit napilapnak az ötgyerekes anyuka.
 
Kim addig szinte mindig finomságokkal tömte magát, és kisebb-nagyobb problémái elől is az evésbe menekült. A mozgást pedig kerülte, amire – ha felhozták neki – az volt a válasza, hogy a mellei miatt nem igazán tud sportolni.
 
koveranya2.jpg ()„Már kamaszkoromtól kezdve gondot okozott nekem, hogy túl nagyok a melleim. Sokat fájt a hátam, a nyakam, a vállaim, de visszagondolva legalább ekkora bajt jelentett az, hogy a mellméretemet kifogásként használtam arra, hogy ne is kelljen mozognom” – emlékezett vissza.
 
A 40 éves anyuka a fent említett álom hatására döntött úgy, hogy véget vet az addigi életmódjának, és búcsút mond a kifogásoknak. „Az álmom annyira valóságosnak tűnt. Borzalmas volt, megrázó, de ráébresztett arra, hogy cselekednem kell. Egy ideig senkinek sem beszéltem róla, de szinte azonnal rászántam magam a diétára és a rendszeres mozgásra” – mesélte.
 
Kim diétával kezdte: nem evett cukros és zsíros ételeket, majd egy fogyiprogramra is vállalkozott, melynek értelmében a keményítőt is likvidálta étrendjéből, és minden nap 10 percet mozgásra szánt. Először kíméletes mozgásformákat választott, mint a séta vagy a tempósabb gyaloglás, de így is látta az eredményt néhány hét után.
 
„Amikor tavaly azt láttam, hogy már fogytam néhány kilót, felkerestem az orvosomat, és beszéltem vele egy mellkisebbítő műtét lehetőségéről. Azt javasolta, adjak le még legalább 15 kilót, ami idén februárra sikerült is. Júliusban volt a műtétem, és azóta úgy érzem magam, mint akit kicseréltek” – mondta.
 
koveranya3.jpg ()A tanársegédként dolgozó anyuka nemcsak azért gondolja ezt, mert megszűnt a hátfájása, hanem azért is, mert életének fontos része lett a rendszeres mozgás és az egészségesebb étrend. Reggelire általában főtt tojást és spárgát fogyaszt, ebédre salátát sovány csirkemellel, vacsorára pedig halat eszik párolt zöldségekkel.
 
„Már csak emlék számomra az a nő, aki három szelet mogyoróvajas pirítóssal indította a napot, sült tojást és szendvicset ebédelt, vacsorára pedig kínait evett. Nap közben gyakran nassoltam ropogtatnivalókat és csokit, és sok szénsavas üdítőt meg kávét ittam” – idézte fel korábbi szokásait.
 
Manapság már nem fogyaszt ilyeneket, de azt mondja, semmi sem hiányzik neki régi kedvencei közül. „Már nem az evés a legfontosabb, hanem az, hogy egészségesebb és fittebb vagyok, mint valaha” – tette hozzá Kim Lee.

Fotó: Daily Mail


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X