Főoldal > AKTUÁLIS > Túlélni a messzi délen!

Túlélni a messzi délen!

tévéműsortúlélésutazás
0

Írta:

Ha az embert minden nélkül, egy szál pólóban ott hagyják a semmi közepén, egy célja lehet

Ha az embert minden nélkül, egy szál pólóban ott hagyják a semmi közepén, egy célja lehet csupán: a túlélés. A NatGeo Wild háromrészes új sorozatában egy Phil Breslin nevű iskolai tanár igyekszik visszaverni a természeti elemek támadásait a helyi őslakosok évezredes praktikái segítségével.

A NatGeo Wildon március 13-án induló, Túlélni a messzi délen sorozatban Phil Breslin kalandor (aki civilben fizikatanár) nehéz és nem teljesen veszélytelen feladatra vállalkozik: kizárólag a helyi őslakosok eszközei és módszerei segítségével próbál életben maradni Ausztrália és Új-Zéland legvadabb vidékein.

Hogy miként lehet túlélni a vízben szegény északnyugat-ausztráliai Kimberly-régióban vagy épp a fagyos klímájú új-zélandi Rotorua-tóvidéken segédeszközök nélkül? Phil szerint a kulcs a helyi őslakosok évezredes tudása és bölcsessége: „Mi túlélési praktikáknak nevezzük ezeket számukra azonban szimplán élési praktikák, hisz nap mint ezektől függ a boldogulásuk.”

A forgatáson végig ott volt egy kulturális kapcsolattartó, aki segített Philnek kialakítani egy jól működő kommunikációt az őslakossággal, és felhívta a figyelmét a helyi szokásokra.

tuleles2.jpg ()

„Ez a sorozat nem pusztán a túlélésről szól, hanem megpróbálja bemutatni azt is, hogy miként éltek és élnek az emberek ezeken a kevesek által ismert vidékeken” – mondja a kalandor.

A sorozatot márciusban péntek esténként 18 órakor vetíti a NatGeo Wild! Az első adás március 13-án lesz!
További információk: www.natgeotv.com/hu/tulelni-a-messzi-delen


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X