Főoldal > AKTUÁLIS > Jane Seymour 64 évesen is igazi bombázó

Jane Seymour 64 évesen is igazi bombázó

bombázóBond-lánydiétafilmfogyásJames BondJane Seymoursorozatszépségszínésznősztártest
0

Írta: and

Biztosan te is ismered a mondást, hogy a nők olyanok, akár a jó bor: az idő múlása csak tökéletesebb&

Biztosan te is ismered a mondást, hogy a nők olyanok, akár a jó bor: az idő múlása csak tökéletesebbé teszi őket. Nos, ha rápillantasz Jane Seymourra, akkor ennek a mondásnak az igazságában egészen biztos lehetsz, ugyanis az egykori Bond-lány 64 évesen is szuper formában van.

Nemrég New Yorkban nyűgözött le mindenkit, amikor egy rendezvényen megjelenve leckét adott a világnak stílusból, eleganciából, és abból, hogyan kell hatvan felett is lenyűgözően fittnek, üdének és jókedvűnek mutatkozni. És bár egyesek szerint korallszínű, térd felett érő Nicole Miller ruhája nem a korának megfelelő viselet, mások szerint a világsztár tökéletesen nézett ki szettjében.

Jane-ről első pillantásra biztosan te sem mondanád meg, hogy nemcsak az ötödik, hanem a hatodik ikszen is túl van már. De szépségét és ragyogását – a pletykákkal ellentétben – nem plasztikai műtétek sokaságának köszönheti, hanem annak is, hogy odafigyel egészségére. Ehhez pedig elengedhetetlen a megfelelő diéta, mozgás és a testi, lelki, szellemi egyensúly fenntartása.

A híresség odafigyel magára: cseppet sem tartja elcsépeltnek a régi mondást, mely szerint az egészség a legfontosabb. „Gyerekként és fiatal nőként ezt még nem éreztem át, és az étrendemre sem figyeltem annyira. Sok nehéz és zsíros holland ételt ettem, de később változtattam a táplálkozásomon, és a gyerekeimet is egészséges életmódra neveltem” – mondta egy korábbi interjúban.

janes2.jpg ()

Az Élni és halni hagyni című, 1973-as mozi Bond-lánya az utóbbi évtizedek során teljes kiőrlésű kenyérre cserélte a fehér kenyeret, a zsírosabb sajtokat pedig alacsonyabb zsírtartalmúakra. Ezen kívül minden nap igyekszik friss zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani, melyeket családjával saját biogazdaságukban is megtermelnek.

Vörös húst ritkán fogyaszt, ellenben csirkét, halat, vegyes zöldség-körettel, illetve sok salátával szívesen szed a tányérjára ebéd- vagy vacsora gyanánt. A főétkezések közt pedig olykor elcsábul egy-egy finom falatra, de igyekszik ebben is egészséges alternatívákat választani – kedvenceivel elmondása szerint nem tud betelni.

„Imádom a bogyós gyümölcsöket, mert finomak és egészségesek, és nasinak is tökéletesek. A gyerekeimmel pisztáciát is gyakran majszolunk két étkezés között, ami szintén egészséges, finom és szívbarát csemege” – vélekedett a színésznő, aki évek óta kampányol a szívbetegségek megelőzéséért és kezeléséért.

Majd hozzátette: a rendszeres mozgást is nagyon fontosnak tartja. „Nincs szükségünk drága gépekre, inkább az a fontos, hogy a sportot az életünk részévé tegyük. Elég egy nagy séta vagy egy jó Pilates óra, amire én is gyakran járok. Emellett nyújtógyakorlatokat is végzek, és kis súlyokkal is szoktam edzeni, de soha nem viszem túlzásba” – mondta.

A színésznő szerint az is lényeges, hogy találjunk egy olyan hobbit, ami bármikor teljesen kikapcsol minket. „Számomra ez a festészet: a meditációm, az örömöm, a szenvedélyem. Egy ideig csak saját magamnak festegettem, aztán egyre többen látták a képeimet, és meg akarták vásárolni őket. Már nagyon sok pénzt gyűjtöttem ezekkel jótékony célra” – árulta el.

Az egykori Bond-lány tehát egészséges, fitt és kiegyensúlyozott, így szerinte akár száz évig is élhet. „Minden egyes nap kihívás számomra, hogy valami új dolgot próbáljak ki. Meg vagyok győződve arról, hogy életem utolsó napjáig aktív leszek – legyen szó akár színészetről, akár festésről, vagy mozgásról” – tette hozzá.

Fotó: Daily Mail


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X