Főoldal > AKTUÁLIS > Durva: Cate Blanchett hajléktalan férfivá változott

Durva: Cate Blanchett hajléktalan férfivá változott

Cate Blanchettszínésznősztár
0

Írta:

Döbbenetes átalakulást mutatott be a világsztár.

Cate Blanchettet többek közt azért is szeretik annyira a rajongói, mert a színésznő mindig nyitott az izgalmas művészeti projektekre, melyekben gyakran valamiféle átalakulást is véghez kell vinnie – a 46 éves, Oscar-díjas színésznő nemrég egy berlini művész, Julian Rosefeldt projektje kedvéért változott át, többek közt hajléktalan férfivá, ami döbbenetesen élethűre sikeredett.

A Manifesto című kiállítás – amit decembertől jövő márciusig Ausztráliában, az Australian Centre for the Moving Image (ACMI) mutat be – a művész szerepét boncolgatja napjaink társadalmában. 13 monológ szerepel a kiállításon, melyeket különböző szerepekben Cate Blanchett mond el. A színésznő a fent említett hajléktalan férfi szerepe mellett többek közt hírolvasóként, balett-oktatónőként, gyári munkásként, rockerként és tanárnőként is megjelenik.

A 46 éves híresség életében persze állandó szerepek is vannak, mint például a feleség- és az anyaszerep. Cate és férje, Andrew Upton három fiú büszke szülei, és nemrég egy kislányt is örökbe fogadtak. A színésznő egy interjúban elárulta, hogy már azóta készültek egy baba adoptálására, amióta első vér szerinti gyerekük megszületett.

„A fiúk már nagyok. A legidősebb, Dashiell 13 éves, öccse, Roman 11, és a legkisebb, Ignatius pedig 7 esztendős. Nem az volt a lényeg számunkra, hogy most mindenképp legyen egy kislányunk is, de örülünk, hogy így alakult” – mondta a színésznő, aki márciusban erősítette meg, hogy egy leányzóval bővült a családjuk.

A kis Edith pedig annyira hasonlít rá, mintha tényleg az ő lánya lenne. A héthónapos babával október közepén, New York JFK repterén kapták lencsevégre a világsztárt, aki mosolyogva és büszkén lépkedett – fogadott lányával a felcsatolt babahordóban.

Az is sokaknak feltűnt, hogy Cate nemcsak büszke és boldog, hanem sportos szerelésében is nagyon csinos. Alakjára próbál ügyelni, de immár négy csemetével nincs a legkönnyebb helyzetben – nem mindig tud önmagára is kellően odafigyelni.

Mivel nincsenek kimondottan kedvenc ételei, hajlamos lehet arra, hogy csak bekapja, amit otthon talál, vagy amit a gyerekei a tányéron hagynak. Ez időspórolás jegyében jó döntés, az egészsége szempontjából viszont kevésbé. Ezt Cate is tudja, és az utóbbi időben igyekszik átgondoltabb étrenddel is tenni azért, hogy egészségét és fittségét még sokáig megőrizhesse.

A hobbit című filmre való tudatos felkészülés jegyében pedig egy dietetikussal is együtt dolgozott, aki segített neki a számára legmegfelelőbb diéta összeállításában. A színésznő egy ideig nem fogyasztott gyümölcsöket, vörös húst, koffeint, alkoholt, és kerülte a glutént tartalmazó élelmiszereket is. Ellenben sok zöldséget, friss alapanyagokból készült salátákat evett, érdekes módon mindig paradicsom nélkül.

A sportra is rendszeresen szakított időt: mivel célja a vékonyságának megőrzése volt, nem pedig az izomépítés, a súlyzós gyakorlatokat hanyagolta. Leggyakrabban ellipszistrénerezett, amit kedvenc mozgásformáival, Pilatesszel, jógával és úszással egészített ki. Ezeket akkor is örömmel csinálja, ha épp nem filmszerepekre készül, hanem csak magára szán egy kis időt.

Ezen kívül pedig családjával, gyerekeivel tölti legszívesebben a szabadidejét. „A srácokkal mindig feltöltődöm, és persze, három fiú és most már a kislányunk is sok energiámat el is veszi, de imádom őket” – nyilatkozta korábban.

Fotó: Daily Mail


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X