Főoldal > AKTUÁLIS > Sportoljanak a fogyatékkal élők is!

Sportoljanak a fogyatékkal élők is!

Down-szindrómaedzésfogyatékkal élősport
0

Írta:

Kitiltottak egy Down-szindrómás fiút egy budapesti edzőteremből.

Ahogy a Hír24-en olvastuk: A történetet a fiú testvére osztotta meg a Facebookon, ahogy írja, öccse néhány alkalom után egyre lelkesebb lett, de többnyire akkor ment, amikor kevesen voltak lenn. Csütörtökön azonban „a terem tulajdonosa megkérte szüleimet, hogy a továbbiakban ne látogassák a termet. Ugyanis több panasz is érkezett a down szindrómás öcsémre. Nem, nem tartott fel senkit. Nem hangos, ápolt közösséghez szokott.” A testvére azt mondta azért, mert „egyszerűen zavarta a jelenléte azt a néhány “egészséges” felnőtt embert, akikkel a néhány alkalom alatt találkozott.

A WellnessCafe szerkesztősége nem ért egyet az edzőterem vezetőinek hozzáállásával, hiszen úgy véljük, a testi vagy szellemi fogyatékossággal élőknek is joguk van a rendszeres mozgáshoz, és ettől senki nem foszthatja meg őket.

A WellnessCafe szeretné támogatni a fogyatékkal élők sportolását. Ezért várjuk olyanok jelentkezését, akik Down-szindrómával élnek, vagy környezetükben van Down-szindrómás, aki szeretne edzőteremben edzeni: az első három jelentkező részére egy hónapos edzőtermi bérletet biztosítunk az általa választott edzőterembe.

A jelentkezést a wellnesscafe@wellandfit.hu e-mail címre várjuk.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X