Főoldal > AKTUÁLIS > A futó Mikulások december 4-én rajzanak ki Budapest utcáira

A futó Mikulások december 4-én rajzanak ki Budapest utcáira

eseményfutásMikulásRossmann Mikulásfutás
0

Írta:

Idén harmadszor is megrendezi a Budapest Sportiroda (BSI) a “funrun”, azaz örömfutás kategóriába sorolható Rossmann Mikulásfutást.

Tavaly bár egy kicsit borongós volt az idő, de ennek ellenére 2730 nevező érezte magát felkészültnek a futó Mikulás szerepére és ünnepelte remek hangulatú közös futással Szent Miklós napját. Idén is két futamra is lehet regisztrálni, előbbi 13, utóbbi 15 órakor rajtol a Sóház utcából (a Budapesti Corvinus Egyetem és a Központi Vásárcsarnok közötti kis utca). S hogy hol lehet szurkolni a Mikulásoknak?
Az útvonal: Csarnok Tér – Gönczy Pál utca – Török Pál utca – Ráday utca – Kinizsi utca – Knézich utca – Bakáts – Bakáts utca – Lónyay utca – Mátyás utca – Csarnok tér. A Mikulás rajok a Fővám téren érnek a célba.

A nevezési díjért cserébe kapott Mikulásruhákban és fehér szakállal induló futóknak mindössze 2, 3 kilométert kell megtenniük. Ennek megfelelően senki  se csodálkozzon, a legfiatalabbaktól a legidősebbekig több ezren lepik majd el az ünnepi díszbe öltözött utcákat. Ez a “ritka jelenség” nemcsak a résztvevőknek, de a járókelőknek, a karácsonyi vásárlásaikat intézőknek is igazi látványosság. Még a hó is garantált lesz, legfeljebb majd a hóágyú kelti az illúziót.

Adományozni lehet majd ajándékot is az óriási puttonyba a rászoruló gyerekek részére! Játékokat, írószereket, iskolaszereket várnak a szervezők, az összegyűlt ajándékokat az ÁGOTA Alapítvány® díszes ünnepség keretében fogja átadni az állami gondozott gyerekeknek.

További részletek: www.futanet.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X