Főoldal > AKTUÁLIS > Helen Mirren beszólt a szépségiparnak

Helen Mirren beszólt a szépségiparnak

Helen MirrenLorealszépségszépségápolásszínésznősztár
0

Írta:

Kicsit talán keményebben fogalmazott, mint egy márkarendezvényen illett volna.

Ha igazán őszinte és szókimondó színésznőket kellene felsorolnunk, nálunk Helen Mirren biztos, hogy az elsők közt szerepelne. Ez talán annak is köszönhető, hogy a 72 éves világsztár elért egyet s mást az életben, tisztában van önmagával és a világ dolgaival, illetve nem tud és már nem is akar köntörfalazni.

Hogy ennek mennyire örülnek a L’Oréal PR-esei, abba most ne menjünk bele, de az tény, hogy a színésznő nemrég egy Cannes-i rendezvényen sem tagadta meg alaptermészetét. Kitért arra, mennyire bosszantotta a harmincas éveiben járva, hogy a szépségipari cégek többsége akkoriban még 15-16 éves lányokkal reklámozta termékeit – persze, ma már más a helyzet, aminek ő is örül. De ahhoz ragaszkodik, hogy nem akar normákat állítani mások elé.

„Én csak annyit tehetek, hogy önmagam maradok. Mindig is szerettem a sminkeket. Örök optimista vagyok – persze, tudom, hogy amikor felteszem a hidratálómat, az valószínűleg szart se ér, de jobban érzem magam tőle. És mindig azt mondtam a L’Oréalnak is, hogy csak olyan dolgokat fogok megtenni, amitől jobban érzem magam” – mondta a színésznő, a „szart sem ér” résznél minden bizonnyal kisebb szívinfarktust hozva a kozmetikai vállalat PR-eseire.

Persze aztán dicsérte egy kicsit a márkát, hogy kozmetikázza valamelyest az előbbi beszólását, majd hozzátette: saját véleménye szerint ő sosem volt ragyogó szépség, de mér most is rendben van a kinézete, és ehhez ragaszkodik.

Ha már itt tartunk, alakja is nagyon rendben van. Ezt annak köszönheti, hogy hosszú évek óta szinte minden nap egy 12 perces gyakorlatsort csinál végig, amit a kanadai légierőtől lesett el. A mini edzésprogram 10 alapfeladatból áll, de nagyon hatásos.

„A gyakorlatok között helyet kapnak a térdemelések, felülések, mellkas-emelések, lábemelések, karkörzések, futás és a helyben szökdelés is. Ez egy olyan edzés, ami rövid idő alatt a teljes testet átmozgatja, bárhol és bármikor végezhető, sőt, felszerelés sem kell hozzá” – írja erről az edzésmódszerről egy külföldi magazin.

A világsztárnak is bejött, méghozzá elmondása szerint azért, mert aktív életmódjába is be tudja illeszteni, és egyre fittebbnek érzi magát tőle. „Egész életemben ezeket a gyakorlatokat végeztem, hol lelkesebben, hol kicsit ritkábban. Ha két héten át minden nap edzek, a végén úgy érzem, most már akár edzőterembe is mehetnék” – nyilatkozta.

Helen Mirren a táplálkozására is igyekszik odafigyelni, de mint mondja, ez nem a kalóriák miatt van. Inkább csak megszokás kérdése nála, ugyanis hosszú ideje él a mértékletesség elve szerint. „Sohasem vittem túlzásba semmit. Nem szokásom túl sokat enni vagy inni, így azért nem olyan nehéz kiegyensúlyozottnak maradni” – árulta el.

A diéták számára nem működnek, inkább a napi többszöri étkezésre szavaz. Ilyenkor kis adagokat eszik, méghozzá egészséges ételekből. Ezt nem is nehéz betartania, de az edzéseket illetően ritkán tud ennyire ragaszkodni az elhatározásához.

„Félévente el szoktam határozni, hogy edzőterembe fogok járni. Olyan 3-4 hétig tartom magam ahhoz, hogy ott fogok sportolni, de ez sosem szokott sikerülni, mert ennél én sokkal kényelmesebb természet vagyok. De szerintem nem is az a lényeg, hol sportolunk – a lényeg a rendszeres mozgás” – mesélte egy interjúban.

A színésznő is hisz abban, hogy ha olyan mozgásformákat találunk, amikkel tulajdonképpen nem is vesszük észre, hogy sportolunk, akkor hatékonyan, szórakozva tudjuk elérni, vagy megtartani a kívánt alakot. „A Nintendo Wii remek móka. Táncolhatsz, kocoghatsz vagy jógázhatsz, vagyis számtalan lehetőség közül magadnak állítod össze a gyakorlatsort, így az edzés soha nem lesz unalmas” – mondta korábban a sztár.

Fotó: Eonline


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X