Főoldal > AKTUÁLIS > 69 évesen is csúcsformában: így őrzi alakját Helen Mirren

69 évesen is csúcsformában: így őrzi alakját Helen Mirren

diétaétkezésfitneszfogyássztártáplálkozáswellness
0

Írta: and

Ha Helen Mirrenre nézel, biztosan te sem egy idősödő színésznőt látsz, hanem egy olyan hölgyet, akinek kisug&

Ha Helen Mirrenre nézel, biztosan te sem egy idősödő színésznőt látsz, hanem egy olyan hölgyet, akinek kisugárzása, jókedve, fittsége és alakja is sokak számára irigylésre méltó lehet. A sztárt sokan kérdezik arról, hogyan tud ilyen jó formában maradni, és ő nemrég el is árulta fitnesztitkát egy külföldi magazinnak.

A 69 éves színésznő hosszú évek óta szinte minden nap egy 12 perces gyakorlatsort csinál végig, amit a kanadai légierőtől lesett el. A mini edzésprogram nem tűnik hosszúnak: 10 alapfeladatból áll, de nagyon hatásos.

„A gyakorlatok között helyet kapnak a térdemelések, felülések, mellkas-emelések, lábemelések, karkörzések, futás és a helyben szökdelés is. Ez egy olyan edzés, ami rövid idő alatt a teljes testet átmozgatja, bárhol és bármikor végezhető, sőt, felszerelés sem kell hozzá” – írja erről az edzésmódszerről egy külföldi magazin.

helenmirren2.jpg ()

A világsztárnak is bejött, méghozzá elmondása szerint azért, mert aktív életmódjába is be tudja illeszteni, és egyre fittebbnek érzi magát tőle. „Egész életemben ezeket a gyakorlatokat végeztem, hol lelkesebben, hol kicsit ritkábban. Ha két héten át minden nap edzek, a végén úgy érzem, most már akár edzőterembe is mehetnék” – nyilatkozta.

Helen Mirren a táplálkozására is igyekszik odafigyelni, de mint mondja, ez nem a kalóriák miatt van. Inkább csak megszokás kérdése nála, ugyanis hosszú ideje él a mértékletesség elve szerint. „Sohasem vittem túlzásba semmit. Nem szokásom túl sokat enni vagy inni, így azért nem olyan nehéz kiegyensúlyozottnak maradni” – árulta el.

helenmirren3.jpg ()A diéták számára nem működnek, inkább a napi többszöri étkezésre szavaz. Ilyenkor kis adagokat eszik, méghozzá egészséges ételekből. Ezt nem is nehéz betartania, de az edzéseket illetően ritkán tud ennyire ragaszkodni az elhatározásához. 

„Félévente el szoktam határozni, hogy edzőterembe fogok járni. Olyan 3-4 hétig tartom magam ahhoz, hogy ott fogok sportolni, de ez sosem szokott sikerülni, mert ennél én sokkal kényelmesebb természet vagyok. De szerintem nem is az a lényeg, hol sportolunk – a lényeg a rendszeres mozgás” – mesélte egy interjúban.

Helen és a Nintendo Wii
A híres színésznő is hisz abban, hogy ha olyan mozgásformákat találunk, amikkel tulajdonképpen nem is vesszük észre, hogy sportolunk, akkor hatékonyan, szórakozva tudjuk formába hozni, vagy épp formában tartani magunkat. „A Nintendo Wii remek móka. Táncolhatsz, kocoghatsz vagy jógázhatsz, vagyis számtalan lehetőség közül magadnak állítod össze a gyakorlatsort, így az edzés soha nem lesz unalmas” – mondta korábban a sztár.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X