Főoldal > AKTUÁLIS > Vilmos herceg újszülött kisfia nevével viccelődött

Vilmos herceg újszülött kisfia nevével viccelődött

Katalin hercegnéKate MiddletonsztárszülésvárandósvilágsztárVilmos herceg
0

Írta:

Miközben a világ már tűkön ülve várta a kisbaba nevének bejelentését, a büszke apukának inkább viccelődni támadt kedve.

Április 23-án született meg Katalin hercegné és Vilmos herceg harmadik gyermeke, akiről cikkünk születésének pillanatáig annyi tudunk, hogy kisfiú és 3.827 kilóval jött a világra. Mamája a szülés után 7 órával már el is hagyta a kórházat, oldalán a büszke papával. Ekkor megmutatták a fotósoknak a kisbabát, akinek akkor még nem lehetett tudni a nevét.

Vilmos herceg egyébként annyit mondott a névválasztás kapcsán, hogy a kicsinek „erős neve” lesz, aztán a Jerry névvel viccelődött, mert hát úgy véli, az is egy ilyen erős név. Hát, mi ezen még nem gondolkodtunk… mindenesetre megmutatjuk a kisbabát, aztán ki-ki eldöntheti, illene-e hozzá ez a név vagy sem.
Néhány nappal később aztán bejelentették, hogy is hívják a picit: Louis Arthur Charles, amelyből a Louis, azaz a Lajos lesz a hivatalos.

Mások viszont inkább arra figyeltek fel, hogy Katalin milyen gyönyörű volt mindössze hét órával a szülés után, pedig biztosan nem könnyű órákat, heteket, hónapokat tudhat maga mögött. Mint arról mi is írtunk korábban, a hercegné várandósságának első hónapjai most sem teltek zökkenőmentesen: az előző két terhessége során fellépett vészes terhességi hányás, vagy más néven hyperemesis gravidarum most is fennállt nála. Így az első időszakban olyan tünetektől szenvedett, mint például szédülés, erős hányinger, gyakori hányás.

Az első terhességénél is csak a kezdeti időszakban volt rosszul, akkor többször kórházba is kellett vinni, de a szakszerű orvosi segítségnek és a rendszeres felügyeletnek köszönhetően nem lett komolyabb baja. Terhessége későbbi szakaszában pedig arra is volt energiája, hogy rendszeres mozgással tartsa fitten magát.

Súlyzós gyakorlatok és kimerítő kardiózás helyett kímélőbb mozgásformákra váltott, így például futás helyett nagyokat sétált kutyájával, Lupóval, miközben igyekezett befelé is figyelni, ami segítette lelki felkészülését az anyaságra.

Emellett állítólag felvett egy jógaoktatót, aki a kismamajóga alapjai mellett a meditáció világába is bevezette őt. A hercegné abban bízott, hogy terhessége végéig aktív kismama tud maradni, hiszen egyrészt nem akart ellustulni, másrészt talán nem is tudna sport nélkül élni.

Kedvenc mozgásformái között megtalálhatjuk a futást, a kerékpározást, az evezést, de a súlyzós gyakorlatokat és a teniszt is nagyon szereti. Kate gyermekkora óta úszik és gyephokizik, de akkor is lelkes, ha családjával, illetve most már leginkább férjével síelni mehet.

Ami pedig az étrendjét illeti, második terhessége során is lazított kicsit szigorú étrendjén, és a sok sovány hús meg saláta mellett kedvenc édességeivel, csokis keksszel és gumimacikkal is kényeztette magát. Szerintünk valószínű, hogy ez a harmadik terhessége alatt is így volt – mert hát mi értelme lett volna a túlzott szigorúságnak, amikor születendő kisbabájának mindent megadhat a világon?


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X