Főoldal > AKTUÁLIS > Selena Gomez kórházba került

Selena Gomez kórházba került

betegbetegségénekesnőkórházkülföldi sztárlupuszmentális betegségSelena Gomezsztárvesebetegség
0

Írta:

Az elmúlt hetekben kétszer is kórházba szállították, most is kezelés alatt áll.

Selena Gomezért sokan aggódtak tavalyi vesetranszplantációja után, és úgy tűnik, az egészségét érintő gondok sorának még nincs vége: a 26 énekesnő az elmúlt hetekben kétszer is kórházba került – írja a TMZ-re hivatkozva a DailyMail.

A világsztár ugyanis nemrég újabb vizsgálatokon esett át, és kiderült, hogy aggasztóan alacsony a fehérvérsejtszáma. Ezt szeptember végén tudta meg, és már akkor teljesen kiborult. Kórházba vitték, de néhány nap múlva jobban lett, így hazamehetett. Nemrég viszont megint az egészségi állapota miatt került padlóra érzelmileg, de ekkor az orvosok már nem akarták hazaengedni a kórházból.

Erre ő a fent említett lapok szerint kiborult, megpróbálta kitépni a karjaiból az infúziót, és saját felelősségére távozni akart. Ehelyett egy pszichiátriai intézménybe vitték, ahol azóta is kezelik – viselkedésterapeuta foglalkozik vele, amire egyébként a múltban már volt példa. Ahogy arra is, hogy az énekesnő visszavonuljon a közösségi média oldalaktól. Vajon ezúttal mennyi ideig bírja rajongói nélkül?

A színész-énekesnő mögött egyébként nehéz évek állnak – már ami az egészségi problémákat illeti. Régóta küzd lupusszal, de csak 2015-ben árulta ezt el a sajtónak. A lupusz egy gyulladásos betegség, amikor az immunrendszer a saját szövetei és szervei ellen fordul. Érintheti a szívet, tüdőt vagy veséket is, de egyénenként változnak a tünetek, illetve a mellékhatások. Depresszióval, pánikbetegséggel járhat. Ezzel Selena is megküzdött, és nem könnyítette meg az állapotát az sem, hogy olykor gonosz kommenteket kapott az emberektől.

Például amikor két évvel ezelőtt felszaladt rá pár kiló, elég sok kritikát és bántást kellett elviselnie. Eleinte úgy tűnt, kiáll magáért, és nem hajlandó lefogyni csak azért, hogy másoknak megfeleljen, de aztán nem bírta tovább – szörnyen fájt neki, amit az emberektől kapott, ezért – hogy alakja ne jelentsen támadási felületet – gyorsan formába lendült.

A gyors fogyást drasztikus módszerekkel tudta csak elérni: alig egy hónap alatt nyolc kilót adott le. „A hét minden napján két-két kardióedzést iktat be, és nem eszik mást, mint zöldségeket, némi halat meg egy kis gyümölcsöt” – mondta akkor egy névtelenséget kérő ismerőse. Majd hozzátette: mivel nagyon kitartó, az eredmény sem maradt el.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Striking a pose in the new @puma Defy Mid. #DoYou

Selena Gomez (@selenagomez) által megosztott bejegyzés, Júl 12., 2018, időpont: 7:37 (PDT időzóna szerint)

Egyesek étkezési zavarokról is suttogtak, ám Selena korábban már megnyugtatott mindenkit, hogy minden rendben van vele. A látszat viszont nem ezt mutatta: 2014-ben kórházi segítséget is kellett kérnie. Egyesek szerint azért, mert képtelen volt függőségeivel egyedül leszámolni, mások viszont úgy gondolták, stressz és kimerültség miatt kellett rehabra mennie.

Azt nem tudjuk, hogy akkor étkezési zavarokról esett-e szó közte és orvosai közt, de arról mi is írtunk korábban, hogy voltak problémái a helytelen táplálkozás miatt. Azt ő maga is elismerte: olykor csak egy szelet csokit tud felkapni, annyi a dolga. Előfordult vele, hogy napközben rosszul érezte magát, de az is, hogy felszaladt rá pár kiló.

Egy másik interjúban viszont arról beszélt, hogy szereti a napjait anyukája omlettjével kezdeni, amibe gomba, hagyma és sajt is kerül. Ez tápláló, finom, és egész délelőttre feltölti őt energiával. Ebédre általában egy szelet húst eszik, például pulykát vagy csirkemellet, vacsorára pedig szívesen választ olasz ételt, mondjuk egy adag lasagnát.

A főétkezések között viszont korábban gyakran nem tudta fékezni magát, és olykor csokival, cukorkákkal vagy savanyú uborkával tömte tele a bendőjét. Ez elég messze áll a kiegyensúlyozott diétától, amivel azóta már megismerkedett. Nem mindig tudta magát ehhez tartani, de azért igyekezett.

Régebben Selena edzőtermi mozgással és tánccal hozta formába magát egy-egy forgatás vagy fellépés előtt, a színpadi produkciókhoz szükséges kondit pedig kardió-gyakorlatokkal tudta elérni, például még több futással, úszással vagy biciklizéssel, amiket a fogyás elősegítése érdekében is valószínűleg rendszeresen végzett.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X