Főoldal > AKTUÁLIS > Így telik a karácsony Kovács Dórinál és Tokár Tominál

Így telik a karácsony Kovács Dórinál és Tokár Tominál

karácsonyKovács DórimézeskalácssüteményszerelemTokár Tamásünneplés
0

Írta:

Az ismert vlogger és a televíziós műsorvezető számára a karácsony a minőségi időtöltés ünnepe: az év végi hajtás után mindketten szívesen kapcsolódnak ki szeretteik körében, aminek természetesen a közös sütés is fontos része.

A Dr. Oetker #szívbőlsüti kampánya során nemcsak az derült ki, hogy mi Dóri kedvenc süteménye, de az is, hogy milyen extravagáns karácsonyfát állít a Nyerő Párosból is ismert jegyespár.

A december igazi hajtós időszak Kovács Dóri és Tokár Tomi számára, így karácsonykor mindketten nagyon figyelnek arra, hogy ez a néhány nap valóban a pihenésről és a meghitt időtöltésről szóljon – ilyenkor igyekeznek olyan sok időt tölteni a szeretteikkel, amennyit csak lehet, illetve azokat a távolabb élő rokonokat is meglátogatják, akikkel év közben a feszített tempó miatt nem tudnak találkozni.

Családi ünnep a hagyomány nevében

Dóri elmondta, hogy legtöbbször az utolsó pillanatban kezd neki az ünnepi készülődésnek, azonban ilyenkor hatékony üzemmódra kapcsol, így mire eljön a karácsony, már minden készen áll arra, hogy az ünnepeket a már megszokott családi hagyományok szerint töltsék. “A szentestét mindig szűk családi körben, a szülőkkel töltjük: mivel Tomi családja szinte az ország másik felében él, a 24-ét mindenki a szüleivel tölti, másnap pedig már közösen ünneplünk” – mesélte Dóri. A hagyományok persze az ünnepi menüben is jelen vannak: “A karácsonyi menüsor már-már tradícióvá vált nálunk, így többnyire nem változtatunk a megszokott ételsoron. Otthon még a karácsonyfa is hagyományos: a szüleim minden évben élő fenyőt választanak, amit klasszikus díszekkel díszítünk fel – talán ezért is választottam én egy extravagánsabb darabot a saját lakásunkba” – mondta. És hogy milyen egy extravagáns karácsonyfa? Dóri elárulta, hogy az ünnepek alatt egy fehér műfenyő a lakás éke, amit minden évben merész színű, különleges díszekkel dekorál ki.

Karácsonykor Dóri a mézeskalács-felelős

Az ünnepi teendők közül természetesen a sütés sem maradhat ki: “Anyukám mákos bejglijét bármikor meg tudnám enni: gyakran év közben is “bepróbálkozom” nála, de többnyire sajnos várnom kell karácsonyig” – mondta nevetve Dóri. Bár a bejglit minden évben az anyukájára bízza, a mézeskalács az ő feladata, a fahéj és a szegfűszeg illata pedig nemcsak az ünnepek alatt, hanem egész évben rabul ejti. A Dr. Oetker #szívbőlsüti nyereményjátéka során természetesen nem csak a bejglik és a mézeskalácsok mérkőznek meg: bármilyen süteménnyel benevezhetünk, hogy megnyerjük a Dr. Oetker ajándékcsomagok és a Kitchen Aid robotgépek egyikét.

Jobb adni, mint kapni

Dóri máig szívesen emlékszik vissza arra, hogy milyen izgatottan várta gyerekkorában a Jézuska csilingelését, az ajándékozás öröme pedig a mai napig hozzájárul a tökéletes ünnepi hangulathoz. A sikeres vlogger elárulta, hogy sokkal jobban szeret adni, mint kapni, a vőlegényétől kapott ajándékokat azonban nagy becsben tartja: “Tavaly Tomi egy olyan parfümöt adott nekem, amire már nagyon régóta vágytam, Tomi akkor a legboldogabb, ha Legót kap, valószínűleg tavaly az került a közös fa alá”.

Forrás: Person
Fotó: RTL Klub


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X