Főoldal > AKTUÁLIS > Két szervezet segít a Viberen a nők elleni erőszak érintettjeinek

Két szervezet segít a Viberen a nők elleni erőszak érintettjeinek

nők elleni erőszakviber
0

Írta:

16 napig tart a kampány, két ismert és neves egyesület segít.

A nők elleni erőszak felszámolását célzó „16 Akciónap” kampány keretében a NANE és a PATENT Egyesületek idén létrehoznak egy közös Viber Community-t. Az új platformon olyan tartalmakat osztanak meg a szakértők, amelyekkel segítséget, támpontokat szeretnének adni az érintett lányoknak, nőknek, valamint az őket támogató segítőknek.

Az idén 30 éves „16 Akciónap” minden évben lehetőséget ad arra, hogy ne menjünk el a nők elleni erőszak mellett – hanem kiálljunk az áldozatokért, és aktívan tegyünk is valamit! A világszerte november 25. (a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja) és december 10. (emberi jogok világnapja) között megrendezett nemzetközi programsorozat célja, hogy felrázza a közvéleményt; hogy eszközöket, információt, kapcsolódási lehetőségeket adjon segítők, érintettek és mindazok számára, akik szerint fontos az erőszakkal szemben fellépni.

A nők és férfiak közötti egyenlőtlenség a társadalomban még mindig a nők mindennapjainak része – legyen szó akár a kereseti különbségekről, az otthoni fizetetlen munka aránytalan elosztásáról, vagy a nők elleni erőszakról – akár a családon belül, akár azon kívül.

„Célunk, hogy lokális és globális szinten is olyan szervezeteket támogassunk, amelyek pozitív változást hoznak a társadalomban. Ezért indítottunk el egy regionális kezdeményezést, amelynek célja a családon belüli erőszak megelőzése. A nők bántalmazása széles körben elterjedt probléma, és az áldozatok többsége ritkán kér segítséget, ezért reméljük, hogy a NАNE új digitális csatornájának köszönhetően támogatni tudjuk a nőket abban, hogy választ kapjanak kérdéseikre, új perspektívákkal találkozzanak, és érezzék, hogy nincsenek egyedül” – mondta el Daniela Ivanova, a Rakuten Viber üzletfejlesztési igazgatója.

A kampány 16 napja alatt a két egyesület számos programot és hasznos információt fog megosztani: többek között kerekasztal beszélgetésekre, interaktív műhelyekre és színházi előadásokra invitálják majd a téma iránt érdeklődőket. A Viber platform december 10. után is tovább él majd: a cél egy olyan közösség létrehozása, amely az információmegosztáson keresztül hozzájárulhat a nőket és gyerekeket érő erőszak felszámolásához. A hivatalos Viber Community ezen a linken érhető el.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X