Főoldal > AKTUÁLIS > Ezek a negatív érzelmek még a dohányzásnál is jobban öregíthetnek

Ezek a negatív érzelmek még a dohányzásnál is jobban öregíthetnek

öregedés
0

Írta:

Elég aggasztó, mire jöttek rá a tudósok a magánnyal kapcsolatban: a dohányzásnál is jobban öregít a magány.

Egy friss kutatásból kiderült, hogy gyorsítja az öregedést a boldogtalanság és a magány. A kutatók szerint, ha sokáig fent maradnak ezek a negatív érzelmek, megzavarják a test biológiai óráját, és olyan betegségek kialakulásának esélyét növelik, mint az Alzheimer-kór, a cukorbetegség vagy a szív- és érrendszeri rendellenességek.

A molekuláris károsodás az idő múlásával felhalmozódik, mely különböző betegségek kialakulásához vezethet. Egyes emberekben ez a folyamat intenzívebben megy végbe, ezt hívják felgyorsult öregedésnek.

A kutatók felgyorsult öregedést tapasztaltak olyanoknál, akik kórtörténetben agyvérzés, máj- és tüdőbetegségek fordultak elő, dohányoztak, valamint rossz volt a mentális egészségük. Érdekes módon a reménytelenség, a boldogtalanság és a magányosság jobban összefüggést mutatott a páciens biológiai életkorának növekedésével, mint a dohányzás.

A kísérletben egyébként 12 000 kínai felnőtt vérét vizsgálták meg és biometrikus adatait nézték át. Arra az eredményre jutottak, hogy a boldogtalanság vagy a magány, egy évet és nyolc hónapot adhatnak hozzá az ember biológiai korához.

Forrásunk volt. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X