13. nap Reggeli: bundás kenyér, sárgarépa léHozzávalók:5 dkg rozsos kenyér (2 vékony szeletnek)2 dl 100%-s sárgarépa lé2 db nyers tojásfehérje2 dkg olajízlés szerint sóElkészítés:A tojásfehérjéket ízlés szerint sózzuk, alaposan felverjük, a kenyérszeleteket megforgatjuk benne. A forró olajon mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. A sárgarépa lével fogyasztjuk. Tízórai: körteHozzávalók: 15 dkg körte Ebéd: kelbimbós fokhagyma krémlevesHozzávalók:1 tasak […]
13. nap
Reggeli: bundás kenyér, sárgarépa lé
Hozzávalók:
5 dkg rozsos kenyér (2 vékony szeletnek)
2 dl 100%-s sárgarépa lé
2 db nyers tojásfehérje
2 dkg olaj
ízlés szerint só
Elkészítés:
A tojásfehérjéket ízlés szerint sózzuk, alaposan felverjük, a kenyérszeleteket megforgatjuk benne. A forró olajon mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. A sárgarépa lével fogyasztjuk.
Tízórai: körte
Hozzávalók: 15 dkg körte
Ebéd: kelbimbós fokhagyma krémleves
Hozzávalók:
1 tasak fokhagyma krémleves
25 dkg kelbimbó
Elkészítés:
A kelbimbót készre főzzük. A fokhagyma krémlevest előírás szerint elkészítjük, de 0, 5 dl – vel több vízzel! Tálba tesszük a főtt kelbimbót, és az elkészült levessel leöntjük, elkeverjük
Uzsonna: kakaó gazdagon
Hozzávalók:
1,5 dl tej
1 dkg kakaó
2 dkg méz
5 dkg banán
ízlés szerint: őrölt fahéj
Elkészítés:
A banánt villával összetörjük, őrölt fahéjjal ízesítjük. A kakaóport, és a mézet bögrébe tesszük, és forró kakaóval alaposan elkeverjük. A fahéjjas banánnal dúsítjuk.
Vacsora: parajos tészta saláta
Hozzávalók:
5 dkg főtt durum penne tészta
20 dkg parajpüré
0, 5 dl natúr joghurt
ízlés szerint só, fokhagyma
Elkészítés:
A tésztát megfőzzük, és tálba tesszük. A parajt beízesítve készre pároljuk. A készre főtt alapanyagokat, és a joghurtot összekeverjük.
14. nap
Reggeli: sajtos alma saláta, puffasztott rizsszelet
Hozzávalók:
10 dkg piros alma
10 dkg zöld alma
5 dkg gomolya sajt
1 db puffasztott rizsszelet
Elkészítés:
A almákat durvára reszeljük, és a sajtot a tetejére morzsoljuk, a puffasztott szelettel fogyasztjuk.
Tízórai: grapefruit lé
Hozzávalók:
2 dl 100%-s grape fruitlé
Ebéd: zelleres zeller krémleves
Hozzávalók:
1 tasak zeller krémleves
20 dkg friss, vékonyra reszelt zeller
Elkészítés:
A zeller krémlevest előírás szerint elkészítjük, de 0, 5 dl – vel több vízzel! Tálba tesszük a zellert, és az elkészült levessel leöntjük, elkeverjük
Uzsonna: jégkrém
Hozzávalók:
10 dkg vanília jégkrém
Vacsora: paradicsomos burgonyasaláta, parmezán sajttal
Hozzávalók:
20 dkg friss paradicsom,
15 dkg főtt burgonya
3 dkg reszelt parmezán sajt
ízlés szerint só, őrölt fehér bors, petrezselyem zöld
Elkészítés:
A főtt burgonyát, és a paradicsomot felkarikázzuk, és tálba tesszük. Ízlés szerint fűszerezzük, majd a reszelt sajttal megszórjuk.