Hozzávalók: 1 csomag vaníliás cukor 1 dl tej 1 mokkáskanál durumliszt 1 db tojás 1 teáskanál zabkorpa A WellnessCafe italj javaslata: 3 dl vízÍgy készítsd a pudingot: 1 dl tejet, 0,5 dl vizet, 1 db (egész) tojást, 1 mokkáskanál durumlisztet, valamint 1 csomag vaníliás cukrot hidegen alaposan összekeverünk, majd óvatosan melegítve krémmé főzzük, végül további […]
Hozzávalók:
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 mokkáskanál durumliszt
- 1 db tojás
- 1 teáskanál zabkorpa
A WellnessCafe italj javaslata: 3 dl víz
Így készítsd a pudingot:
1 dl tejet, 0,5 dl vizet, 1 db (egész) tojást, 1 mokkáskanál durumlisztet, valamint 1 csomag vaníliás cukrot hidegen alaposan összekeverünk, majd óvatosan melegítve krémmé főzzük, végül további 1 teáskanál zabkorpát keverünk hozzá. Tálkába öntjük, dermedésig hűtjük, majd kanalazva fogyasztjuk.
Miért jó ez a recept?
- A zabkorpa sok rostot, fehérjét, ásványi anyagokat tartalmaz.
- A rostok fele úgynevezett vízoldékony rost, amelyek gátolják a zsírok és szénhidrátok felszívódását és hatékonyan tisztítják a beleket.
- A zabkorpa jó választás akkor is ha diétázol: megköti a vizet, megduzzad a gyomorban, ezáltal hamar teltségérzetet kelt.
- A durumlisztnek magas a fehérjetartalma, ezért kevesebb tojás hozzáadásával is ízletes tésztát lehet belőle készíteni.