Reggeli 1 személyre:Korpás abonett 2-3dbtea 1 filterből főzve Súlykontroll körözött paprikába töltve / 1adag Hozzávalók:zöldpaprika 100gsovány tehéntúró 50gjoghurt 30gvöröshagyma 15gsó fűszerpaprika köménymag petrezselyem zöld Elkészítés:A hozzávalókat alaposan összekeverjük, különösen ügyelve arra, hogy a túró ne legyen darabos és a vöröshagyma nagyon finomra legyen vágva. A körözöttet elegánsan töltsd bele a kicsumázott kisebb méretű paprikákba. Ebéd 1 személyre:Hideg görög gyümölcsleves […]
Reggeli 1 személyre:
Korpás abonett 2-3db
tea 1 filterből főzve
Súlykontroll körözött paprikába töltve / 1adag
Hozzávalók:
zöldpaprika 100g
sovány tehéntúró 50g
joghurt 30g
vöröshagyma 15g
só
fűszerpaprika
köménymag
petrezselyem zöld
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, különösen ügyelve arra, hogy a túró ne legyen darabos és a vöröshagyma nagyon finomra legyen vágva. A körözöttet elegánsan töltsd bele a kicsumázott kisebb méretű paprikákba.
Ebéd 1 személyre:
Hideg görög gyümölcsleves / 1adag
Hozzávalók:
körte 100g
mirelit ribizli 60g
light meggy befőtt 30g
tej, 1,5%-os 100g
kávétejszín 50g
fahéj
szegfűszeg
folyékony édesítő
Elkészítés:
A körtét kockákra vágjuk, a mirelit meggyet és mirelit ribizlit kivesszük a fagyasztóból, és a jégdarabokat eltávolítjuk róluk. A tejet összekeverjük a kávétejszínnel, édesítjük a folyékony édesítővel és ízesítjük a fűszerekkel. Belekeverjük a gyümölcsöket és hűtőben legalább 2 órát hagyjuk összeérni az ízeket. (Ha nem őrölt fűszereket használunk, akkor a szegfűszeg és fahéj darabokat még tálalás előtt távolítsuk el).
Sonkás vitamintál / 1adag
Hozzávalók:
csirkemell sonka 80 g
fejes saláta 0,5 közepes fej
póréhagyma 75g
paradicsom 50g
zöldpaprika 150g
kígyóuborka 75g
citrom 0,5 közepes darab
fehérbor 25g
olaj 5ml
petrezselyemzöld
mustár
só
feketebors
Elkészítés:
A hagymát és az uborkát karikákra, a paradicsomot cikkekre, a paprikát vékony szeletekre vágjuk. A sonkát vékony csíkokra szeleteljük, a petrezselymet leveleire csipkedjük. Az így előkészített zöldséget óvatosan összekeverjük. A megmosott salátát leveleire szedjük, és kibélelünk vele egy salátástálat. Az összekevert zöldséget a salátalevelekre halmozzuk, és hűtőbe rakjuk. Ezután a mustárhoz keverjük az olajat, majd a citromlevet és a fehérbort. Sózzuk, borsozzuk, és külön edényben tálaljuk, melyből ki-ki a saját ízlésének megfelelő mennyiséget keveri a salátájához.
Uzsonna 1 személyre:
sárgarépa 15dkg
Vacsora 1 személyre:
Csirkés cézársaláta / 1adag
Hozzávalók:
csirkemell 120g
jégsaláta 100g
joghurt 100g
kígyóuborka 80g
paradicsom 70g
olívaolaj 3g
fokhagyma
só
citrom
grill fűszerkeverék
Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és sóval, fokhagymával olívaolajon puhára pirítjuk. Közben a jégsalátát kézzel apróra daraboljuk, a kígyóuborkát kis kockákra, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A sajtot szintén apróra kockázzuk és az összes alapanyagot lazán összekeverjük. Citromlével gyengéden megcsorgatjuk és a tetejére tálaljuk az elkészült csirkemell csíkokat. Finomra vágott kaporral ízesített joghurt öntetet kínálunk mellé.
Képek forrása: Profimédia