Reggeli 1 személyre:1 filterből főzött teacsirkemell sonka 40greszelt ecetes torma 20gKorpás abonett 2-3db Ebéd 1 személyre:Sült csirkemáj / 1 adag Hozzávalók:csirkemáj 120gvöröshagyma 15golaj só majoránna őrölt fehérbors Elkészítés:A csirkemájat letisztítjuk, a vöröshagymát vékonyra felkarikázzuk. Kevés olajjal kikent tepsibe tesszük őket, lazán összekeverve és előmelegített sütőben, nagy hőfokon, hirtelen készre sütjük. Sütés közben ízesítjük majoránnával, borssal és a végén […]
Reggeli 1 személyre:
1 filterből főzött tea
csirkemell sonka 40g
reszelt ecetes torma 20g
Korpás abonett 2-3db
Ebéd 1 személyre:
Sült csirkemáj / 1 adag
Hozzávalók:
csirkemáj 120g
vöröshagyma 15g
olaj
só
majoránna
őrölt fehérbors
Elkészítés:
A csirkemájat letisztítjuk, a vöröshagymát vékonyra felkarikázzuk. Kevés olajjal kikent tepsibe tesszük őket, lazán összekeverve és előmelegített sütőben, nagy hőfokon, hirtelen készre sütjük. Sütés közben ízesítjük majoránnával, borssal és a végén kevés sóval. Készülhet nyílt lángon is, akkor a hagymát előbb fonnyasszuk meg, de vigyázzunk, mert a máj pattog a sütés közben!
Zabos köténybe bújt brokkoli / 1 adag
Hozzávalók:
brokkoli 250g
tojás 0,5 közepes darab
zabkorpa 10g
olaj 8g
só
feketebors
Elkészítés:
A tojást habosra verjük. Egy külön tálkában összekeverjük a zabkorpát a sóval, borssal. A brokkolit rózsáira szedjük, alaposan megmossuk, majd még nedvesen egyenként megmártogatjuk a fűszeres zabkorpában. Ezek után a tojásban is megforgatjuk és kevés olajjal kikent jénaiba fektetjük őket. A megmaradt fűszeres zabkorpát és a megmaradt tojást összekeverjük + hozzáadunk egy kevés olajat, és rálocsoljuk a brokkoli tetejére. A jénai tetejével befedjük, és előmelegített forró sütőben kb. 20 percig sütjük, majd a fedőt levéve megpirítjuk a tetejét.
Uzsonna 1 személyre:
Dupla vaníliapuding light / 1 adag
Hozzávalók:
tej, 1,5%-os 250g
vaníliás pudingpor 20g
folyékony édesítő
Elkészítés:
A tej 2/3-át felforraljuk, közben a pudingport a maradék hideg tejjel simára keverjük, majd a takarékra állított forralt tejhez, sűrű, egyenletes kevergetés mellett hozzácsorgatjuk.
Vacsora 1 személyre:
Hagymás tök tofuval /1 adag
Hozzávalók:
főzőtök 300g
vöröshagyma 100g
só
feketebors
oregánó
friss bazsalikom
tofu (szójatúró) 50g
olívaolaj 8g
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a tököt, fűszerezzük, majd fedő alatt puhára pároljuk. Amikor majdnem kész, levesszük a fedőt és a felesleges vizet elpárologtatjuk róla. Tálalás előtt elkeverjük a felkockázott tofu darabokkal, és azonnal tálaljuk.